Afgelopen zaterdag moest VZOD/FIQAS voor de laatste wedstrijd van het veldseizoen aantreden tegen ESDO in Kockengen. De Kudelstaarters moesten minimaal gelijkspelen om promotie af te dwingen, maar dat bleek een behoorlijke opgave tegen de hekkensluiter.

Degradant ESDO had een week eerder al verrassend gewonnen van Madjoe, waar VZOD/FIQAS een paar weken geleden nog teleurstellend van verloor.
En ook nu leek dat weer te gebeuren, want in de 1e aanval was het gelijk al raak voor de thuisploeg, 1-0. VZOD maakte een minuut later weliswaar gelijk, maar keek na 7 minuten toch tegen een 4-1 achterstand aan. Het leek alsof de Kudelstaarters meer last hadden van de hitte dan hun tegenstanders, ondanks de ingelaste drinkpauzes. Door onzorgvuldig plaatsen en afronden aan de kant van VZOD lukte het niet om langszij te komen. ESDO kon zich zelfs permitteren om een strafworp te missen en bereikte de rust met een 8-7 voorsprong.

Na rust zetten de Kudelstaarters een tandje bij. Na 5 minuten was het Vincent Algra die zijn ploeg voor het eerst op gelijke hoogte bracht, 9-9. Niet lang daarna kwam VZOD/FIQAS voor het eerst op voorsprong via Ruben Maat, nadat eerst zijn broer Arian de 10-10 aantekende op het scorebord. De ploegen hielden elkaar verder in evenwicht, dus bleef het tot het eind toe spannend. Het was uiteindelijk de zeer trefzekere Arian Maat die zijn ploeg een nipte overwinning bezorgde. Met nog 5 minuten te gaan wist hij uit een vrije bal voor de zevende keer te scoren (zie foto). Er volgden daarna nog een paar spannende minuten maar de blauw-zwarten hielden stand tot het eindsignaal. Een zwaar bevochten 13-14 overwinning met als eindresultaat promotie naar de 2e klasse. Een mooi afscheid voor de vertrekkende trainer/coach Gert Krook, die eerder dit jaar ook in de zaal met VZOD/FIQAS wist te promoveren naar de 2e klasse.

Doelpuntenmakers deze wedstrijd waren: Arian Maat (7x), Ruben Maat (3x), Vincent Algra (2x) en Josine Verburg (2x).
Er zijn nog wat foto’s toegevoegd in de fotosectie.