Onder heel andere weersomstandigheden als vorige week (waarbij VZOD in een ware thriller titelkandidaat DKV versloeg) speelde VZOD/vd Boon afgelopen zaterdag haar laatste veldwedstrijd voordat men de zaal weer ingaat. Hiervoor werd afgereisd naar Waddinxveen waar Korbis de tegenstander was. Een serieuze ploeg, spelend voor het kampioenschap in deze klasse.

Na enkele minuten kwam VZOD door Martijn Vervark van afstand op een 0-1 voorsprong, luttele seconden later gevolgd door de gelijkmaker van Korbis. Nadat Korbis de leiding genomen had, was het Bart Verheul die al snel daarna uit een vrije bal de 2-2 binnenschoot. Vervolgens sloeg Korbis een klein gaatje van twee treffers maar scoorde Willem Mast met een omdraaibal de aansluitingstreffer: 4-3. De gelijkmaker was van grote schoonheid: Mast bediende Verheul vanaf de middenlijn. Laatstgenoemde bekroonde deze actie van onder de korf en bracht de stand op 4-4. Behalve dat het scorebord een gelijke stand aangaf, deed dit ook recht aan het wedstrijdbeeld. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gaven geen duimbreed toe. De Waddinxveners namen echter weer de leiding en VZOD grossierde in deze fase in slordige plaatsfouten. Toch wist Erik Spaargaren tien minuten voor de rust de verdiende gelijkmaker binnen te schieten: 5-5. Deze stand bleef een tijdje op het scorebord staan en men hield al rekening met het feit dat dit ook wel eens de ruststand zou kunnen worden. Helaas voor de Kudelstaarters dacht Korbis hier anders over want in een tijdsbestek van vijf minuten scoorden zij driemaal en kon VZOD met een teleurstellende 8-5 achterstand de kleedkamer opzoeken.

Na de rust ging Korbis vrolijk door met scoren en het jonge team van VZOD/vdBoon kon hier op dat moment niet veel tegenover stellen. Het spel werd ongeduldig en de kansen die gecreëerd werden, werden niet verzilverd. Na zeven minuten had Korbis inmiddels al viermaal de korf doorboord terwijl VZOD nog droog stond: 12-5. Het Kudelstaartse team gaf echter niet op en Josine Verburg scoorde van afstand. Korbis zette hier weer snel een treffer tegenover waarna Verheul onder de paal 13-7 maakte. De beide ploegen scoorden, na de sprint van Korbis vóór en vlak na de rust, om en om en zo bleef het gat van zes doelpunten gehandhaafd. Diep in de tweede helft raakte Dineke Westerhof geblesseerd en moest het veld ruimen voor Michelle van Leeuwen. Kort daarop bracht trainer/coach Klaas Bosman de talentvolle Nils van Os in voor Erik Spaargaren. Van Os deed gelijk van zich spreken door een mooie doorloopbal: 14-8. In de slotfase lieten de Kudelstaarters toch nog even zien dat ze heel wat in hun mars hebben want een goede aanval via een dreigende Van Leeuwen resulteerde in een strafworp. Verheul liet dit buitenkansje niet onbenut en scoorde zijn vierde treffer. De eindstand van dit laatste buitenduel werd zo bepaald op 14-9. Ondanks dit resultaat blijft VZOD in poule 3G “best of the rest” op een vijfde plaats. Komende zaterdagen is VZOD vrij en gaat zich opmaken voor een aantrekkelijke zaalcompetitie. Doelpuntenmakers: Bart Verheul 4x, Martijn Vervark, Willem Mast, Erik Spaargaren, Josine Verburg en Nils van Os 1x.