Afgelopen zaterdag ontmoette VZOD/vdBoon-auto’s de korfballers uit Mijdrecht van Atlantis 1. Een ploeg die, net als VZOD vorig seizoen, is gedegradeerd en als één van de grootste concurrenten van VZOD wordt gezien in de strijd voor de eerste plaats. Het was voor VZOD, net als vorige week, weer een lastige tegenstander. Maar om 15.30 uur moest een ieder er toch aan geloven en werd er aan de wedstrijd begonnen. De zon scheen al de gehele middag voor VZOD want zowel het derde als het tweede hadden hun punten al gehaald en met deze wetenschap in het achterhoofd begon VZOD 1 dan ook heel voortvarend. Wel was het Atlantis die als eerste de score opende, maar toen was het VZOD die een tussensprintje maakte en Atlantis op een 4-1 achterstand zette. Twee strafworpen werden er ook nog eens door VZOD in deze periode gemist, maar dat kon de pret niet drukken. Josine Verburg en Bart Verheul maakten beide de doelpunten. Het was ook Verheul die VZOD op een 5-2 voorsprong zette, maar toen was de koek even op voor VZOD. Door wat te gemakkelijk te gaan korfballen en door concentratiegebrek kwam Atlantis weer terug in de wedstrijd en ging zelfs met een 5-6 voorsprong rusten.

Na rust kwam er een heel ander VZOD/vdBoon-auto’s uit de kleedkamers, Atlantis werd gelijk onder druk gezet en werd er door VZOD heel sterk verdedigd, zodat er bijna geen kans werd weggegeven.
Aanvallend ging het VZOD beter af, geduldig werden de kansen gezocht en belangrijker nog;  gemaakt. Bart Verheul en Eric Spaargaren, die zijn debuut in VZOD 1 maakte, gooide de bal vanaf grote afstand door de korf voor de 7-6, de scoringsdrang van VZOD was nog steeds niet voorbij. Donja Passies, Maaike Heil, wederom Bart Verheul en Donja Passies brachten de stand op 11-6.
Een genadeloze afstraffing dreigde het voor Atlantis te worden, maar net als vorige week liet VZOD een gaatje vallen en was coulant met de tegenpartij want met 11-6 en 5 minuten te spelen kon Atlantis de stand voor zichzelf wat dragelijker maken. Coach Klaas Bosman beleefde spannende laatste 5 minuten. “We verkwanselden het bijna in laatste 5 minuten, terwijl we de hele wedstrijd bovenliggende partij waren” Uiteindelijk gingen Atlantis met een 11-10 verliespartij terug naar Mijdrecht. Opvallend mag het positieve spel van Eric Spaargaren genoemd worden. Volgende week speelt VZOD om 15.30 bij MIK in Amsterdam. Het was voor VZOD een goede dag want alle junioren en seniorenteams wonnen en bij de jeugd waren er slechts 2 verliezende teams.