Van 3 tot en met 11 oktober vindt de Week van de Scheidsrechter plaats. Een speciale week waarin sportbonden, -verenigingen en sporters hun waardering extra laten blijken voor scheidsrechters, juryleden en andere officials. Zij zetten zich immers vaak belangeloos in voor de sport en daarvoor mogen ze eens in het zonnetje worden gezet. Daarom zullen morgen de zes teams die een wedstrijd spelen een klein bedankje overhandigen aan hun scheidsrechter.

Onze vereniging telt ook een brede groep scheidsrechters, we hebben 9 scheidsrechters in opleiding, inmiddels 5 actieve KNKV-Scheidsrechters en ook een KNKV-Beoordelaar die voor ons actief is. Helaas kunnen al deze scheidsrechters niet alle wedstrijden invullen en daarom vangen de senioren en junioren deze wedstrijden op. Voor onze scheidsrechters in opleiding hebben wij maar liefst 7 scheidsrechterscoaches rondlopen die hen zoveel als mogelijk is begeleiden vóór, tijdens en na hun wedstrijden.

Elke vereniging heeft een verplichting als het gaat om leveren van scheidsrechters en beoordelaars aan de bond. Volgens de zogenaamde Rompregeling Arbitrage dient VZOD dit korfbaljaar ongeveer 66 keer een scheidsrechter of beoordelaar te leveren voor wedstrijden “buiten de deur”. Als dit aantal niet gehaald wordt krijgt de vereniging een fikse boete en loopt de vereniging risico op punten in mindering voor de reserveteams. Gelukkig; Na een kwart van dit seizoen staat de teller op 19 wedstrijden en zijn we dus erg goed op weg! Totaal zijn er dit seizoen al 36 competitiewedstrijden door onze eigen scheidsrechters op onze velden gefloten.

Vergeet de scheidsrechter niet te bedanken voor en na een wedstrijd. Ze steken er veel energie in en zijn van groot belang voor de sport!