Frits-VisserAfgelopen zaterdag was het dan zover voor de korfballers, ze zijn van buiten naar binnen verhuisd. Na een rommelige voorbereiding, waar goede oefenwedstrijden werden afgewisseld door dramatische, moesten de Kudelstaarters er toch aan geloven. De grote vraag voor de wedstrijd was of de ploeg van coach Frits Visser de goede stap die het buiten in de laatste wedstrijd liet zien, in de zaal voort gezet kan worden.

De tegenstander van afgelopen zaterdag was geen onbekende voor VZOD/vdBoon.  DKV uit IJmuiden, een ploeg waar VZOD het altijd moeilijk mee heeft, was afgereisd naar Kudelstaart. VZOD startte zonder Bart Verheul, zijn plaats werd ingenomen door de ervaren Martijn Vervark. Het begin van de wedstrijd was voor DKV, door sterk verdedigen van beide teams duurde het even voordat de score werd geopend, maar het was  DKV die van kort bij de korf en na een stip voor een 0-2 tand zorgde. De zaal liep weer langzaam vol en de trommels en toeters werden weer opgepakt, het leek wel of VZOD hierop had gewacht want vanaf dat moment kwam de ploeg uit Kudelstaart beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een ruststand in het voordeel van VZOD; 8-7.

Na rust een scherper en sterker verdedigend VZOD/vdBoon, via doelpunten van Martijn Vervark en Willem Mast werd de marge op 3 gezet en deze gaf VZOD niet meer uit handen. Scoorde DKV, dan scoorde VZOD mee. En zo eindigde de wedstrijd in 12-10. Een blijde coach na de wedstrijd; “ verdedigend hebben we gewonnen door gezamenlijke strijd. Hoewel het nog veel beter kan is de vooruitgang die op het veld al te zien was, in de zaal doorgezet”.

Doelpuntenmakers voor VZOD: Nils van Os, Willem Mast, Martijn Vervark allen 3 maal, Josine Verburg, Anne Verheul en Anika van Os ieder 1 maal. Zaterdag mag VZOD/vdBoon het opnemen tegen ZKC ’31 uit Zaandam.