Het was afgelopen zaterdag ‘derbyday’ in Mijdrecht. De drie seniorenteams mochten aantreden tegen Atlantis, altijd goed voor spannende wedstrijden. Het derde team deed wat de C2 ’s morgens al had gedaan; winnen. (7-15) Het tweede team van VZOD/vdBoon moest voorafgaand aan de wedstrijd van het “vlaggenschip” met 8-7 haar meerdere erkennen in de reserves van Atlantis. In deze spannende wedstrijd waarin VZOD/vdBoon in de rust nog met 3-5 leidde was het goede spel van de pas 16 jarige Diana Weststeijn zeker een vermelding waard. De wedstrijd van het eerste team was een goede graadmeter om te bepalen waar VZOD/vdBoon nu werkelijk staat. Na de slechte start van de zaalcompetitie, met als dieptepunt de nederlaag tegen KIOS van drie weken geleden en de overwinning op het onderaanstaande SDO, dit weekend de derby tegen het 2 punten boven VZOD/vdBoon staande Atlantis uit Mijdrecht. Met Dorien van Leeuwen voor de afwezige Eline Ruessink startte VZOD/vdBoon geconcentreerd aan de wedstrijd. Na drie minuten een prachtige ingestudeerde combinatie, afgerond door een doelpunt van Maurice Klop. Daarna volgde een periode van aftasten en was de spanning duidelijk zichtbaar in het spel van beide ploegen.

Nadat Atlantis via een afstandschot de stand gelijk had gebracht was het Willem Mast die een door Bart Verheul onderschepte bal prima afrondde. Daarna ging het gelijk op waarbij VZOD/vdBoon steeds op voorsprong kwam gevolgd door en gelijkmaker van Atlantis. De kudelstaarters waren duidelijk de sterkste ploeg in de korfzone. Atlantis stelde hier een goed afstandschot tegenover. Zoals het een derby betaamd werd er op het scherpst van de snede gestreden waarbij VZOD/vdBoon het fysieke duel zeker niet uit de weg ging. Na 29 minuten stond er een 5-5 stand op het scorebord en dit leek ook de ruststand te worden. Dineke Westerhof zorgde er echter met een doelpunt van afstand voor dat de “blauw-zwarten” de thee konden nuttigen met een verdiende 5-6 voorsprong.

Direct na de pauze deed Westerhof nogmaals van zich spreken, liet haar tegenstandster de hielen zien en gaf VZOD/vdBoon voor de eerste maal in de wedstrijd een voorsprong van twee punten. Na 10 minuten in de tweede helft was het verschil nog steeds twee doelpunten: 7-9. Daarna brak een sterke periode aan voor VZOD/vdBoon. De druk van de aanval werd groter en was door Atlantis alleen op ongeoorloofde wijze te stoppen. Dit leidde tot 3 strafworpen voor de bezoekende ploeg. Dat de bezoekers goed in de wedstrijd zaten werd bevestigd, de eerste twee strafworpen werden benut door Maaike Heil en de laatste door Bart Verheul: 7-12. Hiermee was het gat definitief geslagen. Meerdere malen werd de wedstrijd stilgelegd om blessurebehandeling van met name de Atantis dames mogelijk te maken. VZOD/vdBoon bleef geconcentreerd verdedigen en liep via doelpunten van Willem Mast en Maaike Heil uit naar 7-14. Dat Atlantis de laatste 5 minuten nog twee keer scoorde was louter voor de statistieken, de wedstrijd was gespeeld. Donja Passies bepaalde in de laatste minuut de  eindstand op 9-15.

Met deze duidelijke overwinning lijkt trainer Klaas Bosman de goede weg te zijn ingeslagen. De trainer/coach reageerde tevreden; “Compliment voor het hele team dat het zo rustig en gedisciplineerd bleef spelen. Allemaal heel positief naar elkaar, geweldige wedstrijdmentaliteit gezien. We hebben niet eens echt heel goed gespeeld, maar wel heel effectief. Dat zie je terug in de statistieken, waaruit blijkt dat we allemaal gescoord hebben. Gaf extra allure aan de spetterende gala-avond. Mooi dat er weer veel VZOD-publiek was, die kunnen constateren dat het VZOD-vlaggenschip naar de juiste vorm aan het groeien is. Alle reserves van het tweede bedankt voor het beschikbaar zijn”. Na de oliebollen wordt de competitie voortgezet met een thuisduel op 9 januari om 11.30 uur in de Proodijhal tegen DSO uit Alkmaar.