Pupillen van de week Veronique Bruining en Justin Hirs.

Afgelopen zaterdag was het erop of eronder voor Klaas Bosman en zijn manschappen. De belangrijke en drukbezochte wedstrijden tegen streekgenoot KIOS uit Nieuw-Vennep hebben altijd een bepaalde lading en voor KIOS speelden revanchegevoelens mee na het recente thuisverlies tegen VZOD. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M. Sangers en de bal werd gesponsord door restaurant De Stoute Schoen. Ook deze thuiswedstrijd waren er weer twee pupillen van de week die samen met de selectie het veld mochten betreden. Deze keer waren Veronique Bruining en Justin Hirs de gelukkigen!
KIOS opende binnen een minuut de score, maar Donja Passies had haar antwoord hierop. Met een mooie doorloopbal, maakte zij de stand weer gelijk. Dit was vanaf het begin het beeld van de wedstrijd. VZOD/vdBoon en KIOS waren zeer aan elkaar gewaagd. Waar de één scoorde had de ander hier weer een antwoord op. Na een kwartier stond het dan ook 4-4 en was het duidelijk merkbaar dat dit een spannend duel zou worden. Met twee afstandschoten van KIOS werd er een gat geslagen van twee doelpunten halverwege de eerste helft. Josine Verburg verkleinde het gat naar één punt met een individuele actie en een mooie doorloopbal. KIOS reageerde hier uiterst effectief op door het verschil weer naar drie punten te brengen, 5-8. Met nog een kleine tien minuten te spelen wisten Martijn Vervark en wederom Verburg met twee schoten de aansluiting weer te vinden en met een minimaal verschil gingen beiden partijen de rust in. Na rust mochten de Vennepers, net zoals in de eerste helft, als eerste scoren. Ze hadden hierdoor het verschil weer vergroot naar twee doelpunten. VZOD had in de vier minuten die daarna volgden een antwoord klaar liggen wat invloed had op de rest van de wedstrijd. Een doorloopbal en een strafworp door Willem Mast trok de stand weer gelijk naar 9-9. Door twee fantastische afstandschoten van Eric Spaargaren denderde VZOD  over KIOS heen; 11-9 in het voordeel van de blauwzwarten. Met een gelijke stand van 13-13 en nog tien minuten te spelen was nog alles mogelijk en beide teams rechtten de ruggen nog eens. Bart Verheul zette VZOD op voorsprong maar al snel was daar weer het antwoord van KIOS. Vervark vergrootte met twee afstandschoten de marge naar twee doelpunten en ging, samen met het uitzinnige publiek, uit z’n dak. Met deze twee cruciale doelpunten lag de overwinningen voor het grijpen voor VZOD. Toen Verburg ook nog eens uit een mooie vrije bal de 17-14 scoorde in de laatste minuut was het helemaal gedaan. KIOS deed nog wat terug maar de overwinning was een feit. Nadat eerder VZOD 2 de volle buit tegen KIOS al had binnen gehaald door in een spannende wedstrijd met 10-9 te winnen, lukte het ook Klaas Bosman en zijn team.  De Coach was hierdoor in een euforische stemming. “Een heerlijke partij korfbal met twee ploegen die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. VZOD toonde karakter en veerkracht in wat moeilijker fases van deze wedstrijd. Hierdoor kon KIOS niet ontsnappen. Ik ben zwaar tevreden over deze collectieve prestatie. Zeker na de magere vertoning van vorige week is het goed te zien tot wat we met elkaar in staat zijn.”, aldus Klaas Bosman.
Volgende week staan de wedstrijden tegen De Vinken te Vinkenveen op het schema voor zowel VZOD 1 als VZOD 2. Er wordt gespeeld om 16:10 en om 17:25, dit zal zich allemaal afspelen in sporthal De Boei te Vinkenveen. Ook daar kunt u een spektakel verwachten!