josineOnder barre omstandigheden trad VZOD/vdBoon zaterdag aan tegen het Haagsche Achilles. Achilles, dat moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap, was dan ook vastberaden om VZOD nog verder het drijfzand in te duwen. De wind en koude motregen maakte het er voor beide ploegen in ieder geval niet beter op.

VZOD/vdBoon ondervond een ongelukkige start van de wedstrijd, waarbij Achilles al in de eerste minuut voor de 0-1 mocht aantekenen. Het tweede doelpunt bleef even uit, maar na vijf minuten was het wederom Achilles dat zich door middel van een vrije bal op een nog grotere voorsprong zette. VZOD kwam nauwelijks in het spelbeeld voor, waarna de Hagenezen vrolijk verder gingen met hun afstraffing. Het derde, vierde en vijfde doelpunt kwamen tevens van een Achilles-speler. De ploeg uit Kudelstaart wist zich geen raad met deze ontwikkelingen. Ballen vlogen over en weer maar, ook mede dankzij deze verschrikkelijke omstandigheden, bleef VZOD tevergeefs zoeken naar hun openingstreffer. Na een kwartier was het toch raak. Josine Verburg nam het initiatief door te tekenen voor de 1-5. De achtervolging werd ingezet. Donja Passies scoorde even later nog een keer namens VZOD: 2-5. Achilles sloeg terug door er ook twee te maken, waarna VZOD weer tegen een achterstand van vijf doelpunten keek. De wedstrijd was echter nog lang niet gespeeld. Josine Verburg, die er dit weekend weer veel leek te gaan maken, scoorde tweemaal voor VZOD, waardoor de stand werd teruggebracht naar 4-7. Willem Mast was de volgende die VZOD verder in de wedstrijd hielp. Het zou hierbij blijven, althans voor de thuisploeg, aangezien zij er niet slaagden om nog dichter bij Achilles te komen. Daarentegen wisten de zwart-witten nog wel een paar keer te scoren. Met een 5-10 ruststand gingen beide teams uitgeput de kleedkamer weer in.

Een donderpreek van trainer Frits Visser was nodig om zijn ploeg voor de rest van de wedstrijd gemotiveerd te houden. Dit bleek goed te werken. Na toch nog een tegendoelpunt te moeten verwerken, brachten Dineke Westerhof, Bart Verheul (2x), Willem Mast en Wouter Vermeulen de stand, overigens op een indrukwekkende manier, terug naar 10-11. Het was erop of eronder. De jongelingen uit Kudelstaart zouden nu alles moeten geven om langszij Achilles te komen. Maar het mocht niet zo zijn. Achilles was gelukkiger in de afronding waardoor zij nog vijf keer wisten te scoren. Josine Verburg gaf het slotakkoord met haar doorloopbal, waarna Achilles met een 11-15 zege naar huis werd gestuurd. Frits Visser zag zijn ploeg verliezen tegen een sterk Achilles: ‘’Het eerste kwartier waren wij verdedigend erg zwak. Achilles profiteerde hier van de ruimte die ze kregen. Na rust kwamen we goed terug, maar Achilles kon deze aanval pareren en het verschil handhaven.’’ Volgende week speelt VZOD/vdBoon om 15:30 uit tegen DKV, de middenmoter uit IJmuiden.