2012-05-19_VZOD_1-klOp een uiterst zonnige dag, waarbij de temperatuur zelfs als onaangenaam werd gezien, trad VZOD/VdBoon aan tegen het altijd lastige NIO. Voor de ploeg uit Kudelstaart was het noodzakelijk om de wedstrijd deze keer wel winnend af te sluiten. Dit om afstand te nemen van de laatste plek, waardoor handhaving in de 3e klasse het gevolg zou zijn. Daarbij is VZOD ook een beetje afhankelijk van zijn concurrenten.

In het begin van de wedstrijd nam VZOD overduidelijk het voortouw. Josine Verburg schoot weer eens op haar zuiverst, waardoor de 1-0 al na een halve minuut op het bord verscheen. Diezelfde Josine Verburg tekende vervolgens ook voor de 2-0, een prima voorsprong waar het vertrouwen in een goede afloop vanaf spatte. De Rotterdammers konden nog wel wat terugdoen, maar verder dan één doelpunt bij rust kwamen ze niet. VZOD scoorde echter aan de lopende band. Met doelpunten van achtereenvolgens Willem Mast en Josine Verburg (2x), werd de stand op 5-1 gebracht. Een uitstekende eerste helft. NIO was uitgeput, maar vastberaden om het VZOD nog moeilijk te maken in de tweede helft. En zo geschiedde het.

Na de 6-1, een prima schot van Anika van Os, begonnen de spelers van NIO wakker te worden. De 6-2 en 6-3 werden al gauw gemaakt, waarna de druk weer bij VZOD kwam te liggen. Bart Verheul bracht de stand weer op een voorsprong van vier doelpunten: 7-3. Nu kon er toch vrij weinig meer fout gaan. NIO mocht nog voor de 7-4 tekenen, maar even later was het Wouter Vermeulen, matchwinnaar zo blijkt straks, die koel bleef en vanuit een strafworp scoorde. Toen viel de concentratie meteen weg. NIO maakte achterelkaar drie doelpunten, waarbij de twee ploegen weer akelig dicht bij elkaar kwamen te staan. Hier bleef het echter bij. Met een eindstand van 8-7 behoudt VZOD twee belangrijke punten in de strijd om de zevende plek.

Trainer Frits Visser was zeer tevreden over de eerste helft, maar iets minder tevreden over de tweede helft: ‘’We speelden een goede eerst helft. De tweede helft kwam NIO echter gevaarlijk dichtbij. Als we volgende week winnen tegen Atlantis levert dit zeker handhaving op.’’ Volgende week treedt VZOD/VdBoon dus aan tegen Atlantis, dat maar twee punten meer heeft. DKV, vanaf vandaag de nummer laatst, speelt uit tegen Madjoe. VZOD heeft alles nog in eigen hand, maar mocht DKV volgende week verliezen, dan is handhaving sowieso al een feit. Met elkaar, voor elkaar!