Met nog 2 speelrondes te gaan zijn het eerste en derde seniorenteam van VZOD/vdBoon afgelopen zaterdag vroegtijdig kampioen geworden. Het vlaggenschip, dat zelf vrij gemakkelijk met 6-12 wist te winnen van Vlug en Vaardig, werd daarbij geholpen door puntverlies van concurrent Atlantis uit Mijdrecht. Het derde heeft het kampioenschap dankzij een ruime overwinning op Oranje Nassau met 23-4 binnengehaald. Niet de eerste ruime overwinning; álle 12 wedstrijden werden in het voordeel van VZOD 3 beslist. 

 
De selectie van VZOD/vdBoon was voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag al dichtbij het kampioenschap door het verlies van concurrent Atlantis een week eerder. Het was alleen nog de vraag wanneer ze kampioen zouden worden. De Kudelstaarters konden dan ook vrijuit spelen. Dit resulteerde in een zakelijke, regelmatige overwinning die veel klinkender had kunnen zijn wanneer er wat secuurder met de handenvol 100% kansen was omgegaan. Waarschijnlijk was dat het gevolg van het grote krachtverschil, waardoor de concentratie bij de afronding niet voldoende aanwezig was. VZOD/vdBoon was opnieuw oppermachtig, maar verzuimde om een nog overtuigender eindstand op het scorebord te brengen. Hierdoor ontspon zich voor het publiek een minder boeiende wedstrijd. De rust werd ingegaan met een 3-5 voorsprong voor VZOD/vdBoon. (klik hier voor foto’s

Ook in de tweede helft bleef VZOD/vdBoon redelijk mild voor Vlug & Vaardig op hun prachtige nieuwe accommodatie. Het stemde trainer/coach Klaas Bosman tevreden dat in beide vakken goede keuzes werden gemaakt om de juiste personen in stelling te brengen. Ook de standaardacties leverden de nodige scores op. Het geheel resulteerde in een gemakkelijke overwinning voor VZOD/vdBoon. Opmerkelijk hierbij was het grote aandeel in de score van Bart Verheul die 6 van de 12 doelpunten opeiste. De overige doelpunten werden gemaakt door Willem Mast (3x), Maurice Klop (2x) en Martijn Vervark. Ondanks de tevredenheid over het resultaat was er niet echt het gevoel een lekkere wedstrijd te hebben gespeeld. De mededeling van de voorzitter dat het kampioenschap een feit is door de puntendeling van Atlantis kwam dan ook als een daverende verrassing. Bij terugkomst op het eigen complex in Kudelstaart bleek ook het derde kampioen te zijn geworden en zo werd er al dus vroeg voor het einde van het seizoen spontaan een dubbel kampioensfeestje gevierd. Coach Klaas Bosman: “Een knappe teamprestatie om binnen het jaar weer terug te zijn op het niveau waar VZOD minstens hoort. Vanaf dag één bovenaan de ranglijst gestaan en de hele selectie heeft alle tegenslagen van dit seizoen op een hele goede manier opgevangen. Daar is deze welverdiende titel het resultaat van.” Het 2e van VZOD speelde ook tegen Vlug & Vaardig maar wist slechts één punt mee naar huis te nemen. Ook in deze poule is Atlantis de directe tegenstander. Zij rekenden dit weekend op veilige haven maar moesten óók genoegen nemen met een gelijkspel zodat de spanning om het kampioenschap voortduurt. De juniorenteams wisten beiden niet te winnen, waardoor zij een kampioenschap niet meer in eigen hand hebben. Bij de jeugd zijn de E3 en F2 nog in de race.