Na de moeizame overwinning tegen Madjoe (17-16) van vorige week reisde VZOD/FIQAS afgelopen weekend af naar Delft om het op te nemen tegen de studenten van Paal Centraal. Allesbehalve een kat in het bakkie, zo blijkt wel uit vorige ontmoetingen, maar toch gingen de Kudelstaarters vol goede moed deze wedstrijd in. En hoewel er regen was voorspeld bleken de droge, maar koele weersomstandigheden ideaal voor een mooie pot korfbal tussen twee sterke ploegen.

VZOD/FIQAS kreeg instructies mee om scherp te beginnen, en dat uitte zich vrij spoedig in een 0-2 voorsprong door twee mooie schoten van Alyssa te Riele en Wouter Vermeulen. Helaas glipte VZOD daarna weer in zijn oude patroon. De ploeg van Cor Loef bleek niet bestand tegen het fysieke en gretige spel van Paal Centraal. Door slechte passing en slappe schoten van de bezoekers kreeg Paal Centraal kans na kans om aan te vallen. Dit resulteerde in een terechte 10-4 voorsprong in het nadeel van VZOD, ondanks twee treffers van de sterk spelende Jessica Zijerveld. Paal Centraal slaagde erin het gat van zes punten te behouden. Beide teams zochten uiteindelijk met een 13-7 tussenstand de spreekwoordelijke kleedkamers op – kort voor rust waren Chiel van Leeuwen, Dineke Westerhof en Zijerveld nog trefzeker. Na een korte pauze zorgde Te Riele, net als in de eerste helft, na goed opgezette aanval voor de openingstreffer. Het vervolg verdiende echter niet de schoonheidsprijs waardoor Paal Centraal, na doelpunten van Westerhof en Vermeulen, zelf drie keer tot scoren kwam.

Coach Loef greep in en liet Paul te Riele, Anika van Os en Thomas van der Zwaard het veld inkomen. Laatstgenoemde was net een dag terug van zijn vakantie en nam zijn ‘invalbeurt’ iets te letterlijk, puur uit enthousiasme, want met een schitterende duikpartij over het hekje maakte hij zijn rentree in het eerste van VZOD/FIQAS. De tactische aanpassingen zorgden er gelukkig wel voor dat het team steeds meer grip kreeg op de wedstrijd. Een comeback leek in de maak en VZOD trof zes achtereenvolgende keren de korf, maar het bleek nét niet genoeg: Paal Centraal won met 17-16 en stuurde VZOD/FIQAS met lege handen terug naar huis. Een terechte nederlaag, stelt trainer Cor Loef na de wedstrijd: “We zien niet in dat de wedstrijd al bij de eerste helft begint en daarom hebben we als collectief gefaald.” Volgende week zal VZOD/FIQAS zich om 15:30 moeten revancheren in de wedstrijd tegen Twist, door winst op Nexus (11-9) de nieuwe koploper in deze competitie.

Bekijk de foto’s van de afgelopen wedstrijden.