De korfballers van VZOD/FIQAS waren dit weekend te vinden in Zaandam, het thuisfront van ZKC’31. Nadat ZKC’31 eerder dit seizoen met 19-20 won in Kudelstaart, was de beurt nu aan VZOD/FIQAS om buitenshuis een belangrijke stap te zetten richting lijfsbehoud in de tweede klasse.

ZKC’31 begon sterk aan de wedstrijd en kwam na een paar zuivere aanvallen binnen tien minuten op een 3-0 voorsprong. De bezoekers antwoordden met een tegenoffensief, waardoor VZOD/FIQAS de score in evenwicht kon brengen en zelfs op voorsprong kwam. Bij rust gingen de blauwzwarten, dit keer spelend in rood/zwart, met een 6-10 tussenstand de kleedkamers in. Trainer Frits Visser mocht tevreden terugkijken op een geslaagde eerste helft, maar VZOD/FIQAS zou VZOD/FIQAS niet zijn als het zich in de tweede helft niet in de problemen zou werken. Nadat de Kudelstaartse korfballers de score hadden uitgebreid naar een voorsprong van zeven punten, stagneerde het aanvalsvak van VZOD/FIQAS dusdanig dat ZKC’31 het initiatief kon nemen. 7-14 werd 8-14… 9-14… 10-14… en ga zo maar door. Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk kwam ZKC’31 niet verder dan 12-14. Een goede eerste helft en een sterk begin van de tweede helft bleken dus genoeg voor de overwinning. De punten gingen mee terug naar Kudelstaart, twee cruciale punten in de strijd tegen degradatie.

Na het pinksterweekend speelt VZOD/FIQAS nog twee ‘finales’, 21 mei tegen Madjoe en de week daarop tegen hekkensluiter LUNO. De vlag kan nog niet uit, maar de eerste stappen zijn gezet. Gelukkig beschikt VZOD/FIQAS over genoeg kwaliteit om het seizoen tot een succes te maken.