Afgelopen zaterdag stond voor de Kudelstaartse korfballers de laatste competitiewedstrijd op het programma, thuis aan de Wim Kan dreef tegen het al gedegradeerde Brabantse VIOS. Onder Zuid-Europese omstandigheden werd deze wedstrijd afgewerkt, want de temperatuur liep tegen de dertig graden. Vakantieomstandigheden dus. En zo speelde VZOD/FIQAS ook deze middag – met de vakantie al in het hoofd. Natuurlijk stond er bijna niets meer op het spel. Bij winst kon de thuisploeg nog op de tweede plaats eindigen ( waarbij het wel afhankelijk was van het resultaat van het met een punt meer op de tweede staande KORBATJO). VIOS had zich voor genomen om hun huid, ondanks de warmte zo duur mogelijk te verkopen, en ging voortvarend van start. Na een kleine 8 minuten spelen stond een 0-4 stand op het scorebord waarbij alle vier de heren van de bezoekers een doelpunt voor hun rekening namen. Langzaam kwam VZOD/FIQAS wat beter in de wedstrijd. Maar tegen fysiek spelende ploegen, heeft VZOD/FIQAS het altijd lastig.

Tegen een tegenstander met meer korfbaltechnische kwaliteiten worden de beste wedstijden gespeeld. Maar wil je meespelen om het kampioenschap, is het een must om ook tegen tegenstanders die een spel spelen wat je niet ligt, op basis van eigen kwaliteit de wedstrijd te winnen. En je niet laten verleiden tot het fysieke duel, waarbij op zo’n moment  kansen afmaken de sleutel is. De rust werd bereikt met een 4-7 achterstand. Kansen kreeg VZOD zeker deze eerste helft maar het vizier stond niet scherp waardoor de thuisploeg achter de feiten aan bleef lopen. De tweede helft was er sprake van een zelfde wedstrijdbeeld. Kansen wisten de Kudelstaartse korfballers zeker te creëren, maar het “killersinstinct” was niet aanwezig deze tropische zaterdag. Het meest opmerkelijke moment was de publiekswissel van Josine Verburg tien minuten voor tijd. Verburg (zie foto) gaat VZOD/FIQAS volgend seizoen verlaten en gaat spelen voor het in de KORFBAL LEAGUE spelende KZ (Koog Zaandijk). Zeker een gemis voor VZOD, maar hopelijk kan zij over enkele jaren, met haar ervaring, een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van VZOD/FIQAS. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 7-10 stand op het scorebord. Kortom een wedstrijd om gauw te vergeten. Terugkijkend op het hele seizoen is een keurige derde plaats in de veldcompetitie zeker niet slecht. Waarbij gezegd moet worden dat de Kudelstaarters niet ingedeeld waren in de sterkste tweede klasse. Zo sluit trainer/coach Cor Loef zijn eerste seizoen af bij VZOD/FIQAS en zal hij ook volgend seizoen ‘voor de groep staan’ .