Afgelopen zaterdag ging koploper VZOD/FIQAS op bezoek bij het op de derde plaats staande Triaz uit Amsterdam. Geen gemakkelijke tegenstander aangezien de Kudelstaarters de thuiswedstrijd maar met twee punten verschil hadden gewonnen.

De bezoekers begonnen niet scherp aan de wedstrijd, en dat werd door de Amsterdammers direct afgestraft: 0-2. Een doelpunt van Alyssa te Riele werd, om onduidelijke redenen afgekeurd. De Kudelstaartse lijstaanvoerder had moeite om haar eigen spel te spelen. Via 4-0 stond er halverwege de eerste helft een 5-1 stand op het scorebord. Alleen Martijn Vervark wist van afstand de korf te vinden.

Langzaam kwamen de blauw zwarten beter in de wedstrijd. Onder andere via doelpunten van aanvoerster Dineke Westerhof kroop VZOD/FIQAS langzaam dichterbij. Vijf minuten voor de rust wisten de Kudelstaarters via een vrije bal van Dineke Westerhof voor het eerst deze wedstrijd op gelijke hoogte te komen met Triaz. Door sterk verdedigen van onder andere Nils van Os, de vervanger van de geblesseerde Eric Spaargaren, kwam Triaz in deze fase van de wedstrijd moeilijk tot score en nam de koploper via Vervark een 6-7 voorsprong. VZOD/FIQAS was echter niet bij machte de voorsprong verder uit te bouwen en moest toestaan dat de rust bereikt werd met een 7-7 stand.

In de eerste minuut van de tweede helft werd Nils van Os onreglementair afgestopt en de terecht toegekende strafworp werd door Bart Verheul benut. Dit was de laatste keer dat de Kudelstaarters op voorsprong kwamen. Vanaf dat moment nam Triaz het initiatief en gaven dat niet meer uit handen. Momenten van ongeconcentreerd verdedigen werden goed afgestraft. VZOD/FIQAS speelde vooral tegen zichzelf. Zes minuten voor tijd kwam VZOD/FIQAS nog wel terug tot 11-9 via een strafworp van Bart Verheul. Toen Triaz de voorsprong weer op drie doelpunten bracht was de wedstrijd gespeeld.

De eindstand werd in de laatste minuut bepaald op 14-11. Na acht gewonnen wedstrijden nu een terechte nederlaag tegen een fysiek sterke tegenstander. Coach Frits Visser: “We hebben alles nog in eigen hand. Het is zaak van deze nederlaag te leren.”

Volgende week staat de wedstrijd tegen het met twee punten achterstand op de tweede plaats staande KIOS uit Nieuw-Vennep op het programma, om 14.35 uur in de Proosdijhal.

Klik hier om meer foto’s van deze wedstrijd te bekijken.