De spelers van het tweede van VZOD/FIQAS reisde afgelopen zaterdag af naar Hilversum voor de vierde wedstrijd van het korfbaljaar tegen De Corvers 3. De eerdere drie wedstrijden tegen de Hilversumse waren allen gewonnen, waarvan twee met ruime cijfers. Na twee wedstrijden met daarop veel spanning waren de blauw zwarten wel toe aan een wedstrijdje lekker korfballen.

En dat zou lukken, al in de eerste helft was duidelijk dat de spelers van VZOD/FIQAS 2 makkelijk uit de voeten konden tegen De Corvers 3. Toch was coach Attie van Kooij, samen met de spelers, nog niet tevreden met de 3-8 ruststand. Er waren in de eerste helft te veel kleine kansen onbenut gelaten. De vele supporters, die door de reserves ontzettend op prijs gesteld worden, zagen in de tweede helft niet veel meer dan in de eerste. Het was een glansloze wedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd met 5-14.

Onder andere door dit soort wedstrijden snakte de Kudelstaartse reserves naar een promotie uit de reserve 4e klasse. Afgelopen was, minstens net zo onverwachts als het kampioenschap van het eerste, doorslaggevend; De Vinken 2, met wie VZOD/FIQAS 2 de koppositie deelt won zakelijk van Rapid 3 en zet hen daarmee op 5 punten achterstand. DSO (A) 2 zette zichzelf op hetzelfde aantal punten afstand door tegen de verwachting in te verliezen van SDO 2. Beiden teams maken nu geen kans meer op de tweede plaats. De eerste twee uit de poule promoveren naar de reserve derde klasse en daarom zijn de blauw zwarten dus zeker van promotie. En met nog twee wedstrijden te gaan zullen de reserves er alles aan doen om minstens gedeeld kampioen te worden met De Vinken 2.

De foto’s van de wedstrijd zijn te vinden op de fotopagina.

Super Zaterdag 16 mei aanstaande zal VZOD/FIQAS 2 om 14.00 thuis aantreden tegen Rapid 3. De uitwedstrijd werd gewonnen met slechts 1 doelpunt verschil.