In de poule van VZOD/FIQAS 2 is er één duidelijke koploper en word na zaterdag de tweede plaats gedeeld door drie ploegen. De Kudelstaarters zijn één van die drie teams, maar toch hadden zij ook dit weekend weer moeite om los te komen van de tegenstander.

Het tweede team van de selectie van VZOD/FIQAS heeft zich, na een aantal teleurstellende wedstrijden in de eerste helft van het zaalseizoen, weer helemaal terug geknokt tot aan de tweede plaatst. Daarvoor moest wel eerst gewonnen worden van De Corvers 3. Als je op voorhand de stand in de poule bekeken had zou je denken dat winnen een eitje zou zijn. Maar in tegendeel, ook tegen de Hilversummers wisten de blauw zwarten niet de overhand te nemen. De eerste aanval, met aanvoerder Anne Verheul, Lianda van der Schilden, Steven de Jong en Tim Alewijnse, begon wat ongeconcentreerd aan de wedstrijd. En dat terwijl het verdedigingsvak, met Shewa Bernsen, Fenne van der Zwaard, Frank van den Berg en Wouter Vermeulen, zich liet verassen door een alert De Corvers 3. Een serie van overtredingen resulteerde na drie minuten in een strafworp voor de bezoekers; 0-1. Na vijf minuten gespeeld te hebben wist gelukkig ook Tim uit een afstandsschot de korf te vinden.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd leken zich te gaan herhalen, wederom een serie overtredingen die uiteindelijk resulteerde in een strafworp en dus een doelpunt voor De Corvers. En aan de andere kant wist ook Wouter te scoren uit een afstandsschot. Met een gelijke stand van 2-2 werd het spel van de thuisploeg eindelijk iets dynamischer waardoor ze veel meer kansen wisten te creëren. Het duurde nog wel even voordat het eerste aanvalsvak die kansen ook wist te benutten. Uiteindelijk wist Steven een bal te onderscheppen bij het uitbrengen om die vervolgens direct door te spelen naar zijn vrijstaande medespeler; 3-2. De dynamiek, samen met een sterke verdediging aan de andere kant zorgde ervoor dat De Corvers steeds vaker de bal moest afgeven aan de Kudelstaarters. Uiteindelijk resulteerde een vrije worp ten goede van VZOD in een doelpunt.

Met de vakwisseling kwam de van afstand zuiver schietende heer van de Hilversumse weer in de aanval te staan. Hij scoorde zonder moeite van 10 meter afstand. Gelukkig kon Shewa, vaste waarde in de reboundpositie, een kleine kans te benutten. In een mindere periode voor de rust zagen de vele VZOD supporters de stand van 5-3 weer gelijk worden op 5-5 en uiteindelijk werd zelfs de 5-6 op het scorebord genoteerd. Wellicht was, zoals wel vaker, de manier van fluiten van invloed op de mentale staat van de thuisploeg. Het was wel duidelijk dat de leidsman moeite had met de manier waarop het spel zich ontwikkelde en er ontstond regelmatig verwarring onder de spelers. Na een doorloopbal voor De Corvers zorgde een “vlakke Frankie” niet alleen voor een deuk in de korf maar ook voor de 6-6 gelijke stand. Ondanks dat de twee Benjamins van de ploeg, Fenne en Steven mooie afstandsschoten scoorden bleef de stand gelijk op 8-8. Na een gemiste strafworp voor VZOD zou dat ook de ruststand worden.

Ook na de rust vonden De Corvers als eerst de korf, uit een strafworp. Lianda gaf tegengas met een afstandsschot. Wouter verzorgde de 10-10 en toen zette de eerste aanval een voorsprong op het bord; 12-10, beiden uit handen van Tim. Na de 13-11 zou VZOD/FIQAS 2 het aanvalsvak vijf minuten lang omtoveren tot een ware schiettent. Maar vallen deden de vele schoten niet. Na Ivana van Limpt werd ook Paul te Riele door Coach Attie van Kooij in de ploeg gebracht. Ivana sloot zich aan bij het verdedigende vak dat het nog eens 10 minuten zou dichthouden terwijl Paul zich bij de aanval voegde. Uiteindelijk zou hij de 14-11 op het bord zetten. Nadat ook Chiel van Leeuwen de aanval had versterkt scoorde Anne uiteindelijk de 15-11. Na een vervelende blessure van Shewa kwam ook Maaike Heil nog in de ploeg. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een uitslag van 16-11. Met treffers voor bijna alle spelers heeft de thuisploeg de achterstand weten om te buigen door te blijven knokken. Iets was van pas komt de komende speelrondes.

De Kudelstaarters versloegen eerder dit seizoen de toen nog opgeslagen koploper Apollo 4 uit Heerhugowaard. In de twee wedstrijden voorafgaand moest het inleveren tegen De Vinken 2 en Velocitas 4. Met De Vinken en Apollo word nu de tweede plaats gedeeld, Velocitas staat vooralsnog ongeslagen bovenaan. Ook De Vinken wist Velocitas afgelopen weekend niet af te troeven. Om een lang verhaal kort te maken; VZOD/FIQAS 2 speelt de komende drie speelrondes tegen deze drie tegenstanders en zal dus moeten knokken voor wat ze waard is.

De komende wedstrijd is tegen De Vinken 2, dat zal de derde wedstrijd sinds de zomer worden tegen de ploeg met wie VZOD/FIQAS 2 op het veld de eerste plek deelt. De eerste twee ontmoetingen zijn niet in het voordeel van de blauw zwarten geëindigd maar dat doet de motivatie binnen de ploeg slechts toenemen. De wedstrijd zal om 14.30 uur gespeeld worden in Vinkenveen.