De Proosdijhal was al ruim voordat het eerste team van VZOD/FIQAS mocht aantreden gevuld. Zowel het eerste, tweede als derde team speelden vandaag thuis en ook zouden vandaag de nieuwe kledingsponsors gepresenteerd worden. Het VZOD publiek kon zich dus opmaken voor een feestelijke middag.

Voor aanvang van de wedstrijd van het vlaggenschip kwamen alle seniorenteams in de nieuwe shirts en pakken samen op in een door Ruud Keizer’s Par AV prachtig verlichte hal. Nadat hoofdsponsor FIQAS en Sanibouw Aalsmeer, kledingsponsor voor het derde, waren gepresenteerd konden VZOD/FIQAS en SDO zich opmaken voor de wedstrijd. Het derde en tweede hadden de punten al in de wacht gesleept, en nu restte het VZOD 1 hetzelfde te doen.
VZOD/FIQAS startte met Nils van Os voor Eric Spaargaren en Alyssa te Riele voor Jessica Zijerveld. De nieuwe coach van SDO, een bekende voor VZOD, had duidelijk opdracht gegeven om de aanval van VZOD/FIQAS flink te storen, het waren echter de blauw zwarten die via een afstandsschot de score opende.

Tot de 3-3 gingen de ploegen gelijk op. Bij deze stand kon het publiek er goed voor gaan zitten, aangezien de scoremachine van de thuisploeg was warmgedraaid. Via doelpunten van onder andere Dineke Westerhof en Martijn Vervark werd er een score van 9-4 op het bord gezet. Via een strafworp had VZOD/FIQAS een gat van 6 doelpunten kunnen slaan maar deze werd helaas gemist. SDO had hier echter een antwoord op en kon door drie doelpunten tot 9-7 terugkomen.
VZOD kwam scherp uit de kleedkamer en Josine Verburg wist al snel de 10-7 op het scorebord te zetten. SDO had hier nog even een antwoord op, maar wist de rest van de tweede helft het gat niet verder te verkleinen dan tot drie doelpunten. Het vlaggenschip wist deze week niet de 20 doelpunten te bereiken en met een 17-12 stand klonk het eindsignaal.

SDO heeft het VZOD/FIQAS voornamelijk de eerste helft moeilijk gemaakt, en wist door 8 strafworpen, aardig mee te scoren. Ondanks de vele strafworpen was de coach van SDO niet tevreden met de scheidsrechter van vandaag, waardoor hij met een gele kaart op zak naar huis kon. VZOD coach Frits Visser was wel tevreden: “Spelen tegen een ploeg die niet wil winnen, maar de tegenscore zo laag mogelijk wil houden is altijd moeilijk. 17 keer scoren is dan goed.”

Volgende week moet VZOD/FIQAS tegen een van haar directe concurrenten voor het kampioenschap. Triaz uit Amsterdam, we nodigen iedereen uit om VZOD daar te komen aanmoedigen om 13:15 uur in sporthal de Pijp te Amsterdam.

Bekijk alle foto’s van de sponsorpresentatie en de wedstrijd van VZOD/FIQAS 1.
De teamfoto’s zijn te bewonderen op de teams pagina.