Afgelopen zaterdag speelde VZOD/FIQAS de eerste van de twee wedstrijden tegen Badhoevedorp in de strijd om promotie naar de tweede klasse. Het team van trainer/coach Gert Krook was in de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won uiteindelijk in een bomvolle sporthal met 19-13.

Al in de eerste minuut kreeg Caroline van Oostveen een strafworp mee die ze feilloos verzilverde, gevolgd door een vrije bal van Josine Verburg en een afstandsschot van Joëlle Heil. VZOD begon dus goed aan de wedstrijd waar Badhoevedorp vooral gelijk druk bezig was om de scheidsrechter te bewerken om overtredingen te simuleren die alleen zij zagen. Een mooie combinatie tussen Ruben Maat en Eric Spaargaren werd door laatst genoemde keurig afgerond: 4-2. Badhoevedorp scoorde vervolgens tweemaal op rij en dat bracht hen langszij. Opgezweept door het talrijke publiek met de trommels en de gereviseerde accumachine zetten Verburg (2x) en Arian Maat de blauw/zwarten op een 7-4 voorsprong. VZOD had het initiatief en dit kwam ook tot uitdrukking in het scoreverloop, via Ruben Maat, Verburg en Heil werd er een ruststand bereikt van 10-6.

Na de rust speelde VZOD geduldig de langste aanval van de middag, zette telkens een goede rebound neer en konden zo herhaald schieten. Uiteindelijk resulteerde deze aanval ook in een knal van afstand van Spaargaren: 11-6. Badhoevedorp had in de rust ook nog wat instructies meegekregen om de scheidsrechter verder te beïnvloeden, maar die liet zich niet van de wijs brengen. Na een treffer van Arian Maat was het Verburg die achter de paal snel wegtrok en haar dame verraste: 13-8. Ruben Maat schoot, na opnieuw een lange aanval, van ver de 14-8 binnen waarna broer Arian er nog een schepje bovenop deed. De ingevallen Vincent Algra kreeg de bal afgelegd door Ruben Maat op een presenteerblaadje en scoorde: 16-9. Thomas van der Zwaard en opnieuw Arian Maat brachten VZOD/FIQAS op een comfortabele 18-10 voorsprong. Na een tegengoal was het Ruben Maat die met zijn hakken tegen de lijn de 19-11 binnen schoot. Badhoevedorp wist nog tweemaal te scoren en helaas keurde de scheidsrechter goals van Verburg en Ruben Maat in de slotfase om onduidelijke reden af zodat de wedstrijd afgefloten werd op een 19-13 eindstand. De buit is nog niet binnen maar een eerste stapje naar promotie is gezet. Aanstaande zaterdag 16 april de belangrijke return om 14.00 uur in De Sporthoeve in Badhoevedorp. Komt allen en steun het team in deze belangrijke wedstrijd.