Pupillen van de week Ruben Maat en Jasper Spaargaren worden met de selectie aan het publiek voorgesteld.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VZOD/vd Boon – Huizen op het programma. Een wedstrijd waar VZOD/vd Boon opnieuw moest bewijzen dat ze 3e klasse waardig zijn. En opnieuw een wedstrijd om de eerste punten te gaan halen in het zaalseizoen.

Een goede peptalk en gemotiveerd VZOD/vd Boon begon aan de wedstrijd met Bart Verheul, terug van vakantie, weer in de basis. Dit betekende voor Eric Spaargaren dat hij deze wedstrijd op de bank plaats moest nemen. Het gemotiveerde VZOD/vd Boon begon scherp aan de wedstrijd. Waar de aanvallen de afgelopen wedstrijd tegen KIOS zo zijn minpuntjes hadden waren ze in de Proosdijhal vloeiender. Maar met een snel doelpunt van Huizen werd VZOD/vd Boon direct wakker geschud. En wist het dat het niet een makkelijke pot zou gaan worden. Vervolgens werd om en om gescoord zodat na een kwartier spelen een gelijke stand op het bord stond; 4-4. Het laatste kwartier ging het spel op en neer en werden er doelpunten gemaakt aan beiden kanten. Er werd goed gekeken, de rust werd bewaard op de momenten dat het moest en dit resulteerde in een strafworp die genomen en gescoord werd door Maaike Heil. Met nog een minuut te gaan werd er een mooi opgezette aanval gezet van VZOD/vd Boon. Het mocht alleen niet baten, want VZOD/vd Boon ging met een 6-8 achterstand de rust in.

De eerste minuten van de tweede helft begon VZOD/vd Boon heel sterk. Snelle goede gecombineerde aanvallen werden beloond met drie doelpunten op rij, waardoor de stand gelijk werd getrokken naar 9-9. Hierna golfde het spel op en neer, kansen aan beide kanten. Alleen benutte Huizen de kansen wel en liet VZOD/vd Boon hier en daar een steekje vallen, met name in het verdedigen. Huizen had een goed schot in huis en liet dit ook merken. Na de gelijke stand zijn er in een kwartier tijd vijf doelpunten op rij gescoord door Huizen. Hierdoor keek VZOD/vd Boon alweer tegen een achterstand aan. Met nog tien minuten op de klok en vijf doelpunten achter leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Maar in het korfbal weet je het nooit en kan er nog van alles gebeuren. Helaas was dat hier niet het geval en is de wedstrijd geëindigd op 13-17 in het voordeel van Huizen. Het derde verlies op rij maar met positieve kritiek van trainer/coach Klaas Bosman. “VZOD speelde driekwart van de wedstrijd goed. Alleen konden we helaas in de slotfase niet scoren, ondanks de goede mogelijkheden. We haalden een niveau wat beter bij VZOD past. En er stond weer een team in het veld. Waar iedereen bereid is om voor elkaar te werken en niet aan opgeven dacht.”
Aankomende zaterdag speelt het eerste team van VZOD/vd Boon tegen SDO uit Hillegom en het tweede team treedt aan tegen ADOS uit Hoorn. Het belooft weer een spectaculaire middag te worden in de Proosdijhal te Kudelstaart.