Afgelopen zaterdag was het dan zover voor VZOD/van der Boon. De competitie zou beginnen en niet tegen de eerste de beste. Gelijk maar een van de 3 titel kandidaten, DKV uit IJmuiden en zij waren naar Kudelstaart afgereisd om het VZOD/van der Boon erg lastig te gaan maken. Maar voordat de wedstrijd zou gaan aanvangen liep de Proosdijhal vol met ouders en  veldkampioenen.  Deze pupillen van VZOD die afgelopen veldcompetitie kampioen waren geworden mochten met hun helden van het eerste voor een volle Proosdijhal de medailles uit handen van DKV en VZOD-spelers in ontvangst nemen. Bovendien kregen de zaalcommissarissen Gradus van Limpt en Jan Venema uit handen van Sietze Fokkema een eigen VZOD-zaalcommissaris-shirt zodat ze voortaan goed herkenbaar zijn. En nadat De kampioenen bloemen hadden ontvangen en heerlijk met taart en slagroom  hadden geknoeid ging de wedstrijd van start. (klik hier voor de foto’s )

Al snel bleek dat DKV een geduchte tegenstander zou zijn want  al in de eerste minuut wist een dame van DKV de bal van grote afstand door de korf te gooien. Het eerste aanvalsvak met Martijn Vervark, Maurice Klop, Eline Ruessink en Maaike Heil speelde te verkrampt en wat ze meestal doen,  scoren, dat bleef nu te lang uit. VZOD /van der Boon was aan de wedstrijd begonnen met drie spelers uit het tweede:  Eline Reussink, Eric Spaargaren en Willem Mast pasten zich prima aan en behoorden tot de betere spelers gedurende de wedstrijd. Na een 0-1 voor DKV kwam VZOD/van der Boon op een kleine voorsprong via Martijn Vervark en Eric Spaargaren, maar lang kon deze voorsprong niet worden vast gehouden. DKV liep uit naar 2-4, maar gelukkig voor VZOD/van der  Boon was Donja Passies in vorm en voor rust bracht ze de stand door 2 treffers op 4-4. Weinig doelpunten voor een zaalwedstrijd, maar de organisatie in de verdediging stond aan 2 kanten goed en dan weet je dat er weinig gescoord kan worden, maar 4 doelpunten aan VZOD/van der Boon kant was wel wat te weinig als je ziet wat voor een kansen er weer werden gemist.

In de tweede helft  kwam DKV uit IJmuiden beter uit de startblokken en voordat VZOD/van der Boon het in de gaten had was ze door DKV weer op 2 doelpunten achterstand gezet, weer moest VZOD een achterstand zien weg te werken, maar via Donja Passies, Willem Mast en Maaike Heil werd een achterstand omgezet in een magere voorsprong, 7-6, maar lang kon men daar niet van genieten. Weer was het DKV die gebruik maakte van de krachten die VZOD had verspeeld met het inhalen van een achterstand en na 2 doelpunten van DKV keek men weer tegen een achterstand aan en weer was het Donja Passies die de stand gelijkmaakte 8-8. Het begint eentonig te worden, maar DKV breidde de voorsprong weer met 2 punten uit; 8-10. Willem Mast verkleinde de marge weer tot 9-10, maar DKV speelde de wedstrijd goed uit door met VZOD /van der Boon mee te scoren via een 9-11, met nog 5 minuten te spelen gloorde er toch een beetje hoop op de tribune toen Maaike Heil de stand op 10-11 bracht, maar DKV speelde de wedstrijd professioneel uit zodat VZOD zonder punten van  het veld stapte. Een spannende wedstrijd van het begin tot het einde voor het publiek, maar wederom te veel  kansen gemist. Het veldspel was goed, nu nog de punten maken, sprak een teleurgestelde coach Klaas Bosman na de wedstrijd.

Volgende week spelen het 1ste en 2de uit bij KIOS uit Nieuw-Vennep,  een andere titel kandidaat.