De laatste wedstrijd van de zaalcompetitie voor de korfballers van VZOD/vd Boon was die tegen DSO in Alkmaar (zie foto’s). Een wedstrijd die er niet meer toe deed, immers de tegenstander was na vorige week verzekerd van degradatie en voor de Kudelstaartse middenmoter viel er ook niets meer te halen. Beide ploegen konden dus vrijuit spelen en schotelden, zeker in de eerste helft, het publiek een aantrekkelijke, maar bovenal een doelpuntrijke, wedstrijd voor. VZOD, vanaf nu zonder Mirjam van Soest die zwanger is, keek al na zes minuten tegen een 4-2 achterstand aan. Na negen minuten was het inmiddels 5-4 en kunnen we noteren dat alle goals van afstand werden gescoord of uit vrije ballen. VZOD vergat nog wel eens vóór te verdedigen en mede hierdoor liep thuisploeg DSO verder uit naar 7-4. VZOD liet zich echter niet van de wijs brengen en sloot aan door treffers van Michelle van Leeuwen (weer op de weg terug na veel blessureleed) en Willem Mast, laatstgenoemde na een fijn passje van Martijn Vervark: 7-7.  Na opnieuw op achterstand te zijn gekomen, toonde Bart Verheul zijn klasse door zijn directe tegenstander het bos in te sturen. Deze kon niet anders dan onreglementair afstoppen en kreeg dan ook de verdiende strafworp tegen: 8-8.  Zo hield het moordende tempo aan, de ploegen scoorden aan de lopende band en in de 19e minuut stond het 10-9. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te constateren dat dit dus een gemiddelde is van één goal per minuut. Dit kom je meestal alleen tegen in topkorfbalwedstrijden of als teams aanvallend hun dag hebben en in een hoog tempo spelen.

Vanaf toen duurde het maar liefst vijf minuten voordat de volgende goal viel, maar dit was het wachten wel waard. De inside-bal van Verheul op van Leeuwen betekende een mooie gelijkmaker. Net vóór rust prikte Mast er nog één in waardoor de VZOD-ers gingen rusten met een 10-11 voorsprong. Na rust bleef van Leeuwen in de kleedkamer achter, zij was moegestreden en heeft nog wat conditionele achterstand. Haar vervangster was Lianda van de Schilden. In de tweede helft kwamen de beide ploegen maar moeilijk op gang, wat ook niet vreemd was na het vertoonde eerste bedrijf. Er werd (noodgedwongen) wat gas teruggenomen en pas na tien minuten vond DSO als eerste de korf: 11-11. In de volgende vier minuten vielen de doelpunten weer als rijpe appelen en toen de stofwolken opgetrokken waren stond het 14-14. De laatste twee hiervan, van Maurice Klop, waren zeer belangrijk en betekenden de aansluiting. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, nam de spanning toe. Beide ploegen speelden immers vol voor de winst. Saillant detail is dat beide ploegen elkaar straks in de eerste wedstrijd van de buitencompetitie weer treffen, dan is het prettig dat je even laat zien wie in de onderlinge duels eigenlijk de bovenliggende partij is. Vervark bracht VZOD vanuit de paalzone op een 14-15 voorsprong. Dit was gelijk zijn laatste actie want eventjes later werd hij, uit voorzorg, voor Frank vd Berg gewisseld. Kort daarvoor had Vervark een arbitrale waarschuwing gehad en trainer/coach Klaas Bosman vond het verstandiger om hem, in belang van het team, te wisselen.  Tegelijkertijd bracht hij ook Anne Verheul in het veld voor Dorien van Leeuwen.  Zo konden de youngsters ook ruiken aan het grote werk en hier hun voordeel mee doen. Donja Passies schoot vervolgens haar vrije bal raak en bracht zo de stand op 14-16. Een strafworp tegen betekende 15-16, maar in de laatste minuut maakte Eline Ruessink aan alle onzekerheid een eind en bracht VZOD in veilige haven. DSO wist er in de laatste seconden toch nog ééntje te maken maar de 16-17 winst voor de Kudelstaarters kwam niet meer in gevaar. Doelpuntenmakers: Bart Verheul 4x, Willem Mast en Martijn Vervark 3x, Michelle van Leeuwen, Donja Passies en Maurice Klop 2x en Eline Ruessink 1x.