Schoolpleinpalen 02Vorige week is op de schoolpleinen van de drie Kudelstaartse basisscholen een korfbalpaal geplaatst. Een initiatief van korfbalvereniging VZOD, die vooruitlopend op het schoolkorfbaltoernooi van 20 april a.s. de kinderen alvast enthousiast maakt voor dit toernooi. Na het plaatsen van de korfbalpalen, die werden gefinancierd door de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart, de supportersvereniging Kudelstaart, het Meerlandenfonds en de stichting Beheer Gelden TCNH uit Amsterdam, werden de basisscholen door VZOD voorzien van 2 korfbalballen die in dank door de directies van de scholen werden aanvaard.

Na de eerste week waren de reacties vanuit het onderwijs al zeer positief. Het blijft niet bij de korfbalpalen en ballen alleen. In de afgelopen periode is er hard gewerkt door de schoolkorfbalcommissie, o.l.v. Anika van Os en Josine Verburg, beiden speelsters van het eerste team van korbalvereniging VZOD. En om de kinderen op dit toernooi goed voor te bereiden heeft Anika korfballes gegeven tijdens de gymlessen, wat zeer op prijs werd gesteld door de vakleerkrachten en zeker ook de leerlingen.

 

Deze week met de ontvangen korfbalballen nog even flink oefenen op de het schoolplein en dan kunnen de kinderen hun talenten op het schoolkorfbaltoernooi van a.s. zaterdag 20 april laten zien tijdens de wedstrijden. Het toernooi begint om 10.00 uur voor de onderbouw, om 12.30 uur voor de bovenbouw.  Voor Groep 1 en 2 is er een speciaal programma, waar zij zich niet voor op hoefden te geven en van harte welkom zijn.

Kom allemaal en neem een vriendje en vriendinnetje mee! Het belooft dus weer een bijzonder gezellige en sfeervolle dag te worden op de accommodatie van c.k.v. VZOD aan de Wim Kandreef 2. Natuurlijk zijn supporters, zoals ouders, opa’s en oma’s ook van harte welkom! Voor meer informatie over VZOD en foto’s van de korfbalpalen op de speelplaatsen van de Kudelstaartse basisscholen:  www.vzod.nl