Dinsdag 20 en woensdag 21 april was het weer zover, het jaarlijkse korfbal toernooi van VZOD voor de groepen 4 tot en met 8 van alle basisscholen uit de omgeving Kudelstaart/ Aalsmeer werd gehouden op het sportcomplex van VZOD. 35 teams van 5 basisscholen streden ieder in hun eigen leeftijdscategorie voor de prijzen.
Na een lange voorbereiding, was het dan afgelopen dinsdag zover. Het zonnetje straalde de velden lagen er goed bij (toch wel handig zo’n kunstgrasveld!) en de kinderen stroomden enthousiast het complex van VZOD binnen. Voor velen was het bekend terrein, maar voor de nieuwelingen was het even de weg vinden richting de kleedkamers. Eenmaal omgekleed gingen de meesten alvast een balletje schieten op het kunstgras. Als je wilt winnen, zul je natuurlijk veel moeten oefenen en gewend moeten raken aan het kunstgras, vele kinderen hadden het in het begin lastig op hun gladde gympies. Ook kon je bij de promotiestand van VZOD, waar je een T-shirt of sjaal van VZOD kon kopen, de naam van een grote knuffeltijger raden. De winnaar van deze wedstrijd zal in de krant van volgende week worden bekend gemaakt.

Inmiddels waren de teams gearriveerd en kon het toernooi van start. Deze dag stonden voor alle teams de poulewedstrijden op het programma. Er werd al aardig gescoord zo in het begin van het toernooi, ook de niet korfballers konden de weg naar het mandje goed vinden. Naar mate het toernooi vorderde gingen de teams beter spelen en werd er nog meer gescoord. Voor de groepen 4 en 5 was dit hun eerste kennismaking met de korfbalsport en voor velen van hen een hele goede eerste keer, er waren zeker heel wat talentjes op de velden te spotten. Natuurlijk werden de wedstrijden steeds spannender. Om een goede uitgangspositie te verkrijgen op de finale dag, moest je proberen om zo hoog mogelijk in de poule te eindigen. Dit leverde een felle strijd op, wat leuk was voor de toeschouwers om naar te kijken. 10 ronden en vele goals later, zat de eerste dag erop. Nu was er al 1 team wat na de eerste dag spelen een beker had gewonnen, namelijk in de poule van groep 4, de E-poule. Deze poule bestond uit 3 teams, winnaar in deze poule was de Graankorrel E2. Om deze groep niet na 1 dag naar huis te laten gaan werden de 2 beste teams uit deze poule samengevoegd met de poule van groep 5.

Woendag 21 april, de dag waar het voor vele teams om ging, kampioen worden! Ook nu was het weer lekker korfbalweer. Nu weet iedereen dat er maar 1 winnaar per leeftijdsgroep kan zijn, maar ondanks dit feit werd er hard gestreden om elke plaats! Ook de teams die vanwege hun mindere prestaties de dag ervoor geen kans meer maakten op de eerste plaats bleven fanatiek doorgaan en probeerden zo hoog mogelijk te eindigen. In de Poule van groep 5 was er een felle strijd tussen de OBS D1 en de Graankorrel D1. De OBS D1 was net iets beter zodat zij er met de eerste prijs vandoor gingen. Maar niet alleen in poule D was het spannend, bijna in elke poule waren er zeer spannende wedstrijden en moesten er zelfs wedstrijden door middel van strafworpen worden beslist. Dit leverde een leuk schouwspel op voor het publiek, teams die van dezelfde school kwamen en natuurlijk niet van elkaar wilden verliezen, ouders die hun kind aanmoedigden alsof hun kind slechthorend was, geweldig om te zien, dat ook aan de kant zo werd meegeleefd. Poule C was zo’n poule waar 2 teams van De Graankorrel streden om de eerste plaats. De graankorrel C1 en de Graankorrel C2 speelden in een redelijk spannende finale 3-1, waardoor De Graankorrel C1 zich het beste korfbalteam van groep 6 mag noemen.

Ook in de poule van groep 7 de B-poule was het tot het eind erg spannend. De Hoeksteen B2 kon lang goed meegaan, maar moest op het eind de plekken 1 en 2 afstaan aan OBS B1 en De Graankorrel B1, erg jammer voor de Hoeksteen B2 maar als dit team een beetje blijft oefenen en volgend jaar met groep 8 weer mee doet, dan geef ik ze een hele goeie kans!
Dan de oudsten van de basisschool, groep 8. Voor hen zal dit het laatste school korfbaltoernooi zijn, voor vele een extra motivatie om het toernooi met een beker af te sluiten. En het leek wel of De Graankorrel hard getraind had voor dit toernooi. Zij deden met 4 teams mee in de klasse A en alle 4 de teams speelden erg goed, zelfs zo goed dat plek 1 tot en met 4 waren ingevuld door De Graankorrel. Nadat de prijzen waren uitgereikt, kregen alle deelnemers nog een leuk cadeautje. Wij bij VZOD vinden dat niet alleen de winnaars moeten worden beloond, maar dat alle deelnemers, die allemaal hun stinkende best hebben gedaan moeten worden beloond. Elke deelnemer kreeg een teamfoto en een miniradiootje waarop iedereen zijn favoriete muziek kan beluisteren. Zo ging iedereen met een tevreden gevoel huiswaarts.

Via deze weg willen we de alle deelnemers van de volgende scholen bedanken; De Graankorrel, De OBS Kudelstaart, De Antoniusschool, De Zuidooster en de Hoeksteen. Zonder jullie deelname, was het nooit zo’n geweldig toernooi geworden. Ook alle vrijwilligers die bij het VZOD schoolkorfbal toernooi waren betrokken willen we via deze weg enorm bedanken!