martijn vervarkIn een bijna uitverkochte proosdijhal mocht VZOD vandaag de eerste competitiewedstrijd van 2014 spelen tegen het Haarlemse Aurora. Beide teams hadden score-technisch wat goed te maken vandaag; in de uitwedstrijd werd nog verloren met een mager 5-7.

Nadat pupil van de week Lars Sangers de bal heeft uitgenomen duurt het niet lang voordat het eerste doelpunt, een stip gegeven aan Josine en afgemaakt door Eric, op het scoreboard staat. De daarop volgende aanval van Aurora resulteert ook direct in een stip en zo staat het binnen twee minuten 1-1. Voldoende kansen over en weer zorgen er voor dat Martijn een paar minuten later de 2-1 mag noteren. De vele kansen van vooral Nils en Martijn gaan net mis en daardoor komt Aurora weer gelijk, 2-2. In de tiende minuut krijgt VZOD de tweede stip tegen, 2-3. Eric maakt van kort achter de paal de 3-3, maar wederom wordt er direct tegen gescoord en staat het 3-4. Donja maakt gelijk van afstand 4-4 in de negentiende minuut. In de twintigste minuut kregen we weer helaas een stip tegen, 4-5. Onnodig balverlies door slordig spel voorkomt dat de gelijkmaker snel kan worden gemaakt. In de vijfentwintigste minuut maakt Eric zijn tweede doelpunt, 5-5. Aurora scoort vlak voor rust nog de 5-6. Hiermee staat het doelpuntentotaal al bijna gelijk aan het totaal van de uitwedstijd.

In de tweede minuut na de rust brengt Martijn VZOD weer gelijk, 6-6. Nadat VZOD zelf een paar keer goed wegkomt en de scheidsrechter Aurora geen stip toekent krijgt Thomas wel een stip omdat zijn heer in de rebound in de rug zit. De omschakeling na een doelpunt blijkt lastig, want Aurora tekent wederom direct de gelijkmaker aan, 7-7. Door een afstandsschot en een stip mee voor Martijn kan VZOD eindelijk een gaatje slaan, 9-7. Maar weer is daar gelijk de tegengoal, 9-8. En niet veel later door een stip tegen Jessica staat het weer gelijk, 9-9. Met Martijn weer in de aanval wordt het met een slim balletje onder de paal 10-9. Kansen over en weer met slordigheden her en der houden de wedstrijd onnodig spannend. Een stip tegen Josine wordt nog gemist en met tien minuten te gaan maakt Nils een zeer belangrijk doelpunt van afstand, 11-9. Met nog zeven minuten te gaan maakt Josine de 12-9. Deze voorsprong mag niet meer uit handen gegeven worden, maar met nog 6 minuten speeltijd wordt het 12-10. Hanna komt er nog in voor Donja en kansen wisselen elkaar af. Een erg mooie actie van Nils en Martijn brengt de score op 13-10. Weer gelijk een tegendoelpunt, 13-11, nog twee minuut te spelen. Dit mag niet meer misgaan want Thomas krijgt nog een stip mee. Eric rond deze netjes af, 14-11. De laatste minuten weerspiegelen het beeld van de gehele wedstrijd. Onnodige fouten zorgen nog voor twee stippen tegen en zo eindigt de wedstrijd in 14-13. Een wedstrijd waarin een matige omschakeling en slordig spel Aurora onnodig in de wedstrijd hielden.