In de altijd spannende streekderby tegen Atlantis zou VZOD vandaag de mogelijkheid hebben om zich al in de vierde speelronde ruim los te spelen van de concurrentie. Na de eerste drie wedstrijden met sterk spel te winnen van concurrenten als KIOS, Triaz was het vandaag de beurt aan Atlantis.

 

Na het startschot duurt het vier minuten voordat na een vrije bal van Josine en een snel antwoord van Atlantis de 1-1 op het bord staat. Het gevoel zegt dat dit een spannende wedstrijd gaat worden. Atlantis geeft aardige druk in de verdediging, hierdoor komt het scoren nog niet echt op gang. Maar Martijn is ook vandaag weer scherp en neemt score-technisch het voortouw. Ook Eric en Josine weten te scoren en na enige tijd staat VZ toch al weer op de riante voorsprong van 6-2. Vervolgens geeft de scheidsrechter, die overigens altijd gelijk heeft, drie stippen op rij aan Atlantis. Hierdoor komen de Mijdrechters op 6-5 en lijkt het in ene weer spannend te worden. Ook aan VZOD kant worden de stippen makkelijk gegeven. Deze weten Jessica en Eric overigens continue feilloos af te ronden. Hierdoor herstelt VZOD de voorsprong en staat het 9-5.

De tweede helft begint met 10-6 en binnen no-time scoort Atlantis 10-7 en verkleint de marge naar drie. Maar na deze goal lijkt het wel alsof de thuisploeg vleugels krijgt en komt Atlantis er nauwelijks meer aan te pas. Een mix van stippen, veldgoals van o.a. Donja, Dineke, Martijn en Eric, leiden VZOD naar een grote voorsprong. Een leuke afsluiter was de goal van Thomas, hij nam de stip voor de gewisselde Jessica en maakte hiermee de 21e goal op zijn 21e verjaardag. Is dat wat! Eric had kleur technisch nog even het laatste woord. Top resultaat, Eindstand 21-11.
Speltechnisch gaat het eigenlijk al het hele seizoen gewoon erg goed. Met slechts vier veldgoals tegen, heeft de ploeg, mede door af en toe slim achter te verdedigen, Atlantis goed op afstand weten te houden. Wat belooft dit verder?

Bij Coach Frits Visser lukt het zo vroeg in de competitie nog niet om een uitspraak te ontlokken over een mogelijk eindresultaat in deze competitie. “Gewoon goed blijven spelen.” “Waardoor kan je niet goed spelen? Fitheid? Teamspirit? Vertrouwen? Focus?”

Volgende week speelt het 1e tegen Gemini, niet echt een bekende tegenstander voor VZOD, zaak dus om weer net zo scherp te beginnen!

(De foto is gemaakt door Arjen Vos voor AalsmeerVandaag.nl, bekijk ook het volledige artikel.)