Afgelopen zaterdag moesten de korfballers uit Kudelstaart spelen tegen het op de vijfde plaats staande Ten Donck uit Ridderkerk. De thuiswedstrijd was door VZOD nipt met 15-14 gewonnen. De eerste tien minuten ging het gelijk op en waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd er om en om gescoord. Daarna trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. En liep in enkele minuten uit van 4-4 naar 8-4. Tegen deze achterstand bleven de blauw-zwarten de hele wedstrijd aankijken. Met name op de goede afstandsschoten van twee Ten Donck heren hadden de VZOD verdedigers geen antwoord. In beide vakken stond een trefzekere heer. Zij namen samen deze wedstrijd 18 van de 23 doelpunten voor hun rekening.

Zo goed als er vorige week in de thuiswedstrijd werd verdedigd zo slap en ongeconcentreerd was het deze week. Twee schutters kregen veel ruimte en maakten daar optimaal gebruik van. Aan de andere kant wisten ook de aanvallers van VZOD gaandeweg de wedstrijd de korf beter te vinden. Na dertig minuten stond er een 16-11 ruststand op het scorebord.

Ook in het eerste gedeelte van de tweede helft waren de ridderkerkers de bovenliggende partij. Het was met name te danken aan Jessica Zijerveld dat VZOD de achterstand nog enigszins beperkt kon houden. Zij benutte alle vier de door haar genomen strafworpen. Met nog acht minuten te spelen was de stand opgelopen naar 22-15. Vanaf dat moment leek VZOD zich te realiseren dat op deze manier de beoogde tweede plaats niet meer haalbaar zou zijn.

Er werd nu scherper verdedigd en ook de kansen werden nu wel afgemaakt. In een korfbalwedstrijd kan het snel gaan. Via vijf doelpunten op rij van onder andere Josine Verburg en Martijn Vervark stond er met nog twee minuten te spelen op eens een 22-20 stand op het bord. Ten Donck werd echt nerveus en VZOD voelde dat er mogelijk nog iets te halen viel, echter de aansluitingstreffer viel niet. Toen Ten Donck in de voorlaatste minuut de marge weer op drie bracht was de wedstrijd gespeeld. Het doelpunt van Nils van Os in de laatste minuut was alleen voor de statistieken: 23-21.

1 maart staat de thuiswedstrijd tegen Conventus uit Zwijndrecht op het programma waarbij de winnaar beslag legt op de derde plaats.