De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was gelijk een enorm belangrijke voor de Kudelstaarters. Tegen de nog puntloze gastheer DSO uit Alkmaar was het zaak om de nodige  punten te behalen. VZOD had nog slechts éénmaal gewonnen dus kon er vandaag een flinke slag gemaakt worden in de strijd om handhaving. De beginfase was voor het strijdlustige DSO en zij namen een 4-1 voorsprong. VZOD/FIQAS leek wakker geschud en via Jessica Zijerveld en twee treffers van Maura van Limpt was de stand na tien minuten alweer gelijk getrokken: 4-4. Eric Spaargaren zette vervolgens de Kudelstaarters van afstand voor het eerst op voorsprong en na een tegendoelpunt waren het Vincent Algra, Hein van Leeuwen en Spaargaren die de blauw-zwarten met 5-8 aan de leiding brachten. Toch zou deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen want mede door een verloren duel om een uitbal stond alweer snel 9-9. DSO staat niet bepaald bekend om de verfijnde techniek maar heeft daarentegen “niet kletsen maar poetsen” hoog in het vaandel staan. De arbiter had hier toch wel het oog in en een slim genomen vrije bal werd door Algra afgemaakt waarna van Limpt er met een mooie bovenhandse actie bij de paal nog een schepje bovenop deed: 9-11. DSO was echter nog allerminst verslagen en haakte op slag van rust weer aan met de gelijkmaker: 11-11.

Trainer/coach Gradus van Limpt had in de rust zijn formatie weer op scherp gezet en dit resulteerde in een raak afstandsschot van Van Leeuwen. Nadat DSO een strafworp had verzilverd waren achtereenvolgens Nikki Koningen, Spaargaren en Alyssa te Riele trefzeker en bracht de Kudelstaartse korfballers  op een ogenschijnlijk comfortabele 12-15 voorsprong. Het verschil werd na een kwartier gecontinueerd op 14-17 en zelfs uitgebouwd tot 14-19 door de onder andere net in het veld gekomen Hanna Viet. Inmiddels vorderde de tweede helft aanzienlijk en stond er nog een kleine tien minuten op de klok. VZOD/FIQAS kon zich echter nog niet rijk rekenen want de gladiatoren van DSO mochten dan wel op de rug liggen, ze waren nog niet knock out. Door onoplettendheid en te weinig agressie in de slotfase maakte het team van trainer Van Limpt het zichzelf nog lastig en liet DSO terugkomen tot zelfs 18-19. Gelukkig herpakte VZOD/FIQAS zich tijdig en met een verlossende vrije bal werd de eindstand op 18-20 bepaald.

Opluchting en blijdschap vulden de Kudelstaartse supporters en zo kan er met vertrouwen toegewerkt worden naar aanstaande zaterdag 13 januari als in de Proosdijhal om 17.25 uur EKVA ontvangen wordt.  Zij staan één plaatsje boven VZOD en het kan spoken in een druk bezette en luidruchtige Proosdijhal.