goed debuut van Diana Weststeijn

Evenals vorige week lag de prioriteit van trainer Klaas Bosman afgelopen zaterdag bij het behalen van punten door de reserves van VZOD/vdBoon tegen Fluks 2. VZOD/vdBoon 2 staat immers op de derde plaats echter met maar 2 punten meer dan het onderaan staande KIOS 2, terwijl er 2 ploegen degraderen. Om dit doel te bereiken werd er gepeeld met een versterkt tweede team. Mede door de afwezigheid wegens vakantie van Michelle van Leeuwen, Josine Verburg, Eline Ruessink en Eric Spaargaren was het een behoorlijke puzzel voor Klaas Bosman. Ondanks de inzet van onder andere Bart Verheul, Martijn Vervark, Willem Mast en Donja Passies in VZOD/vdBoon 2 werd het een spannende wedstrijd, waarbij beide ploegen om en om de leiding namen. Vooral in het laatste deel namen de Kudelstaarters regelmatig een voorsprong, maar uiteindelijk was de 13-13 eindstand wel een juiste weergave van de krachtsverhoudingen in het veld. Het beoogde resultaat werd door VZOD/vdBoon 2 dus niet helemaal gehaald.

Met het inzetten van vaste waarden bij de reserves komt er ruimte in de hoofdmacht voor jonge talenten. Zodoende maakten Diana Weststeijn, Remco Kuitert en Sharon Uffelie hun debuut in de basis van de hoofdmacht van VZOD/vdBoon. Samen met de vorige week debuterende Frank van de Berg en Jessica Zijerveld was er dus sprake van een zeer jong team. De nog voor de titel strijdende tegenstander had daar geen enkele boodschap aan en binnen 2 minuten stond er een 0-2 stand op het bord door 2 maal niet attent verdedigen aan Kudelstaartse kant. Al na 5 minuten moest ook een van de twee routiniers, Dorien van Leeuwen, het veld verlaten met een enkelblessure. Haar plaats werd ingenomen door Donja Passies. Na 12 minuten was de stand 2-3 door doelpunten van Sharon Uffelie en Wouter Vermeulen en leek VZOD beter in de wedstrijd te komen.

Echter in de loop van de eerste helft liet FLUKS zien waarom het titelkandidaat is, onder de korf werd de VZOD aanval ontregeld waardoor er vaker geschoten werd zonder goede rebound met balverlies tot gevolg. In de aanval van Fluks stond de rebound, mede door een verschil in fysieke kracht en lengte, wel goed waardoor er herhaald kon worden geschoten zonder dat de VZOD verdediging de aanval kon onderbreken. Als gevolg hiervan werd de rust met een 2-9 stand bereikt. Na de rust een zelfde wedstrijdbeeld waarbij de jonge ploeg van VZOD moeite had met het creëren van uitgespeelde kansen. Zoals zo vaak ontbreekt het de onderliggende partij dan ook aan een beetje geluk. Maar “geluk moet je afdwingen” en daar was VZOD niet toe instaat. Bij een 5-14 stand een kwartier voor tijd is de wedstrijd natuurlijk beslist. Uiteindelijk werd de eindstand door FLUKS in de laatste minuut bepaald op 7-19.

Dat er in deze jonge ploeg toekomst zit dat is wel duidelijk, met name de drie doelpunten van Sharon Uffelie en het goede spelen van Diana Weststeijn tegen een fysiek veel sterkere tegenstandster zijn het vermelden waard. Volgende week volgt uitwedstrijd tegen DOS uit Westbroek, een wedstrijd die in december was afgelast in verband met de weersomstandigheden.