De twee junioren teams van VZOD zijn kampioen geworden in het nog lopende zaalseizoen. Beide teams zijn nog steeds ongeslagen. De A2 mocht zaterdag aantreden in Haarlem tegen degradatiekandidaat Aurora. De vorige ontmoeting eindigde in een ruime overwinning voor de blauwzwarten.

Rond de klok van twee uur floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Met de nodige meegereisde supporters begonnen de junioren van hoofdcoach Tim Alewijnse en coach Wouter Vermeulen scherp. Binnen vier minuten stond het al 0-2. Door het goed verdedigen van Aurora kwamen de aanvallers van VZOD niet in hun spel. De vele plaatsfouten en het uitblijven van een doelpunt zorgde voor frustatie in het vak. Het duurde hierdoor ook twintig minuten voordat het derde doelpunt viel. Met complimenten aan het verdedigende vak was er geen tegendoelpunt gevallen. Het derde doelpunt was het startsein voor een regen aan doelpunten. Binnen zeven minuten werden vijf doelpunten gecreeërd en werd de rust opgezocht met een 0-7 voorsprong. Ondanks het betere spel kwamen de doelpunten niet snel, maar de coaches hielden het vertrouwen.

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. VZOD had het overwicht, maar wist dit niet om te zetten in een ruime score. Gelukkig vielen er later nog wel een paar doelpunten. Het kampioenschap werd zo veilig gesteld. Na zestig minuten spelen, vond de scheidsrechter het wel genoeg. Op het scorebord stond een prachtige 3-15 eindstand. Hiermee werd een relatief slechte wedstrijd omgezet in een overwinning. Waar de doelpunten zo nu en dan achterbleven, konden de junioren van VZOD terugkijken op een goed zaalseizoen. Er zijn goede en slechte wedstrijden gespeeld. Met promotie naar de vierde klasse mogen de A2’ers tevreden zijn. In hun eerste seizoen als junioren, hebben ze toch laten zien dat er wel degelijk goed korfbal op de mat gebracht kan worden.

Het veldseizoen staat te wachten en dan zullen de wedstrijden een stuk zwaarder worden. Trainer Tim Alewijnse heeft er in ieder geval veel vertrouwen in. Met deze nieuwe uitdaging kunnen we weer vol aan de bak.