Na een gedegen en intensieve voorbereidingsperiode stond op 1 april de hervatting van de veldcompetitie op het programma voor VZOD/FIQAS 1. In Oud-Beijerland trof VZOD de ploeg die ook op de tweede plaats stond voor een treffen op het natuurgrasveld. Na een slordige eerste helft toonde de ploeg uit Kudelstaart veerkracht en trok de partij overtuigend naar zich toe. Met 21-25 laat VZOD zien dat zij beter waren dan tegenstander Korbatjo.

Slechte start op gras
Er wordt niet vaak meer op natuurgras gekorfbald. Maar in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland werden de lijnen neergelegd voor een interessante pot korfbal. Nadat in Mijdrecht het derde team met 1 punt verschil Atlantis versloeg en het tweede won van de reserves van Korbatjo mocht VZOD 1 aantreden. In het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd tot de 4-4 waarna Korbatjo tot 13-7 kon uitlopen. Bij VZOD vielen de schoten niet door de korf en waren er teveel plaatsfouten om goed in het spel te komen. Daarna begon de inhaalslag. Bij een 13-9 ruststand mocht coach Cor Loef de manschappen vertellen dat we niet het hele eind hadden gereden om zonder punten in de tas te kunnen vertrekken. De donder speech werkte, want de inhaalrace van voor de rust werd na de rust gecontinueerd.

VZOD zet achtervolging in
Van 13-7 werd het 15-15. De meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten want er brak een spannende periode aan. VZOD bleef geconcentreerd en waar de spelers van Korbatjo niet gefocusd waren, gaf VZOD een lesje in scherpte. VZOD zat nu aan de goede kant van de score en Korbatjo moest aanhaken. Dit lukte ze tot de stand van 19-19. VZOD rook bloed en begeleidde de Korbatjo spelers vakkundig naar het hakblok. Met het ene doelpunt wat nog mooier was als de andere kon VZOD uitlopen naar 21-25. Een hoop doelpunten door alle spelers gescoord, VZOD liet zien veelzijdig te zijn en veerkracht te kunnen tonen op het juiste moment. Een schreeuw van euforie na het laatste fluitsignaal en zo kan VZOD alleen de achtervolging gaan inzetten op koploper Twist. Coach Loef na de wedstrijd: “We zijn nu als team drie weken bezig om het 3-1 spel te perfectioneren en als je team dit in de eerste veldwedstrijd laat zien, dan mag je allen maar heel trots zijn.”

Zaterdag Klundert en Ziggo Dome
Aanstaande zaterdag speelt VZOD/FIQAS 1 om 14:00 uur thuis aan de Wim Kandreef tegen het lager geplaatste DSO uit Klundert. In de namiddag zijn de ogen gericht op de Ziggo Dome waar de landelijke korfbalfinale gespeeld wordt. Helaas treedt VZOD daar alleen op als toeschouwer.