Afgelopen zaterdag koersten de Kudelstaartse korfballers naar Badhoevedorp. De heenwedstrijd werd thuis gelijk gespeeld, maar daar had meer in gezeten. Vandaag dus de mogelijkheid om hen alsnog op een nederlaag te trakteren. Een trieste meevaller voor VZOD was dat binnen vijf minuten een normaliter gevaarlijke heer geblesseerd naar de kant moest. Zijn vervanger was minstens tweemaal zo oud en had in het verleden nog de degens gekruist met de (eveneens) oudere VZOD-ers die inmiddels al op de tribune zitten. Hij speelde echter verdienstelijk en zag zijn team ook op voorsprong komen: 1-0. Josine Verburg zette hier echter gelijk een vrije bal tegenover. Een mooie doorloopbal van Nils van Os zette VZOD zelfs op voorsprong: 1-2. Na de gelijkmaker was het Verburg die haar tweede vrije bal scoorde: 2-3. Dit gebeurde nadat VZOD enkele goede en lange aanvallen op de mat legde en een treffer ook niet uit kon blijven.

De goed leidende scheidsrechter gaf Badhoevedorp gemakkelijk een strafworp, waarna zij daarna nóg tweemaal scoorden. Zo stond er na ruim twintig minuten een 5-3 achterstand op het scorebord. Dineke Westerhof schoot de aansluitingstreffer binnen waarna er na gemakzuchtig verdedigen weer een tegengoal werd geïncasseerd: 6-4. De laatste minuten voor rust waren echter voor VZOD want eerst was het Donja Passies die van afstand de 6-5 in knalde waarna Jessica Zijerveld een door Martijn Vervark verkregen strafworp verzilverde. Met een stand van 6-6 ging het team van trainer/coach Frits Visser de rust in, dus gelegenheid genoeg om de boel voor de tweede helft weer op scherp te zetten.

Na rust bleef het spelbeeld in eerste instantie echter onveranderd. Badhoevedorp scoorde als eerste maar miste daarna ook een strafworp. Hierdoor kon Westerhof weer van afstand raak schieten en de stand op 7-7 brengen. Na de 8-7 was het Zijerveld die opnieuw koelbloedig haar fortuinlijk verdiende strafworp benutte: 8-8. Hierna liet Verburg haar onmiskenbare kwaliteiten zien en scoorde tweemaal van afstand. Toen ook Vervark daarna onder de paal 8-11 liet aantekenen was er een belangrijk gat van drie doelpunten ongeslagen. Badhoeve was tot dan toe in de wedstrijd gebleven maar het team lag nu toch wel op zijn rug. VZOD rook zijn kans en wilde de tegenstander dan ook niet meer de gelegenheid geven zich op te richten. Toch hielp de scheidsrechter hen nog enigszins terug in de wedstrijd door een strafworp toe te kennen: 9-11. Na opnieuw uitstekend reboundwerk van Thomas van de Zwaard werd Verburg weer in stelling gebracht, gevolgd door een verzilverde strafworp van Eric Spaargaren: 9-13. Toen er bij Badhoevedorp vervolgens voor de tweede keer een strafworp werd gemist, werd op de tribune bij de vele meegereisde VZOD-supporters, al een klein feestje gevierd. Badhoevedorp stribbelde nog even tegen (10-13), maar Passies en Verburg schoten VZOD naar de zekere overwinning: 10-15. Dat er daarna nog tweemaal tegen werd gescoord was louter voor de statistieken.

De eindstand van 12-15 ging mee naar Kudelstaart en twee belangrijke punten waren binnen. VZOD wisselt hiermee op de ranglijst van plaats met Badhoevedorp en komt hiermee op een prima vierde stek. Het team van trainer/coach Frits Visser is hiermee nog ongeslagen in 2014 en gaat zaterdag op bezoek bij KC Dordrecht, waar ze nog een sportief appeltje mee te schillen hebben.