Afgelopen zaterdag trad VZODFIQAS in de Proosdijhal aan tegen hekkensluiter Fortissimo. Na de twee nipte verliespartijen van de afgelopen weken wilden de Kudelstaarters het dit keer niet meer aan het toeval overlaten. Het was duidelijk dat VZOD snel afstand wilde nemen van de bezoekers om de wedstrijd vroegtijdig te kunnen beslissen. Dat lukte bijzonder goed, met name door lang balbezit. De afvang was zodanig goed verzorgd dat elke aanval wel een doelpunt opleverde. VZOD overrompelde de tegenstanders dan ook met een 6-0 voorsprong binnen 8 minuten. Met een time-out  probeerde de coach van Fortissimo het tij te keren. Dat leek aanvankelijk te lukken aangezien de thuisploeg de voorsprong in de fase daarna niet verder wist uit te bouwen. Maar bij een 10-4 stand was de weerstand van Fortissimo alweer gebroken en liep VZOD verder uit tot een 16-6 voorsprong bij rust.

In de tweede helft denderde VZOD gelijk door naar 20-6. Vanaf dat moment lieten de blauw-zwarten de teugels een beetje vieren waardoor de tegenstander kon terugkomen tot 20-9. Coach Joe Rijpkema bracht in de resterende speeltijd veel wisselspelers in het veld, zodat ook die de nodige speeltijd kregen toebedeeld. De voorsprong van elf doelpunten werd tot het eind toe geconsolideerd, hetgeen een eindstand van 26-15 opleverde. Doelpunten in deze wedstrijd werden gescoord door Josine Verburg (5x), Laura Viet (4x), Ruben Maat (3x), Vincent Algra (3x), Joëlle Heil (2x), Jeffrey Kunst (2x), Thomas van der Zwaard (2x), Tessa Kunst, Arian Maat, Eric Spaargaren, Carolien van Oostveen en Jessica Verheul (elk 1). Zaterdag 4 februari speelt VZOD 1 om 14.00 uur in de Proosdijhal tegen DWS 1 uit Kootwijkerbroek.

Bij de foto: Vincent Algra scoort van onder de korf