Onder een heerlijk herfstzonnetje stonden de teams van KCD en VZOD FIQAS tegenover elkaar op het veld in de Doornse bossen. Dat lijkt een idyllisch plaatje, maar op het veld werd flink strijd geleverd om de aansluiting met de top van de derde klasse. VZOD FIQAS 2 kende weinig problemen en won hun wedstrijd met 10-20. Maar VZOD FIQAS 1 moest alles uit de kast halen om boven KCD in de ranglijst te komen. VZOD FIQAS ging voortvarend van start en Spaargaren scoorde binnen enkele minuten de 0-1. Maar RKD gaf tegengas en maakte gelijk. Zo bleef de stand gelijk op gaan, maar langzaam kon VZOD FIQAS het initiatief naar zich toetrekken. De ruststand was 5-8 door treffers van Verheul, Algra, Viet en Verburg. Wie dacht dat de strijd beslist was, kwam bedrogen uit. De tweede helft bleek een ware thriller te worden. Aanvankelijk bouwde VZOD FIQAS de voorsprong uit naar 5-9. Maar KCD kwam op stoom en binnen vijf minuten was de voorsprong geslonken tot maar één doelpunt. VZOD FIQAS bleef echter korfballen, zij het met de handrem erop, want fouten kon men zich niet veroorloven. De doelpunten bleven beurtelings aan beide kanten vallen en zo kwam VZOD FIQAS niet echt los van de tegenstander.

Coach Gert Krook probeerde door een aantal wissels het tij te keren, maar de Kudelstaarters wisten door onzorgvuldig spel geen vuist meer te maken en tot schrik van supporters en spelers werd het tien minuten voor het eindsignaal zelfs gelijk: 12-12. Gelukkig wisten Maat en Verburg de korf toch te vinden en werd de voorsprong weer 2 doelpunten. Maar KCD gaf zich nog niet gewonnen en kwam terug tot 14-14. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd was VZOD FIQAS nog éénmaal zuiver en werd de korf gevonden: 14-15. Na het direct daaropvolgende eindsignaal was de ontlading groot bij het team. Krook vatte de wedstrijd goed samen: ‘een bij vlagen goed spelend VZOD FIQAS, maar soms door impulsief spel de grip verliezend, wist door zakelijk te blijven korfballen, toch de winst te behalen’. De supporters waren niet alleen voor de prachtige omgeving meegereisd, maar kregen een waar spektakel voorgeschoteld met de juiste afloop. VZOD FIQAS 1 staat nu op een mooie tweede plaats in de competitie, maar mag daar nog niet van genieten. De komende twee weken moet deze veilig gesteld worden. Zaterdag 23 oktober a.s. speelt VZOD FIQAS 1 om 15.30 uur thuis tegen ESDO.