VZOD/FIQAS speelde afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Madjoe uit Rijnsburg werd weliswaar met 14-6 verloren, maar reden tot paniek is er niet. Onder leiding van hoofdtrainer Frank Dankelman ligt de focus op de toekomst en dus zijn er ook veel jonge spelers doorgeschoven naar de selectie. Deze spelers hebben tijd en vooral heel veel steun nodig.

De Kudelstaartse korfballers werden in de eerste helft overklast door de strijdlust die Madjoe op het veld liet zien. Het was goed merkbaar dat onze spelers nog niet op elkaar ingespeeld zijn, en dit resulteerde dan ook in een flinke achterstand na 30 minuten: 8-2. Positief is echter wel het initiatief dat in de kleedkamer werd genomen door de korfballers van VZOD/FIQAS. Zo werd terecht opgemerkt dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, en dat de koppies omhoog moesten en de borsten vooruit. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was dan ook gigantisch. VZOD/FIQAS kwam steeds beter in haar spel, en ook als het niet lukte bleef men hard werken voor elkaar. Madjoe kwam slechter uit de kleedkamer en dus was VZOD/FIQAS een groot gedeelte van de tweede helft de betere ploeg. Helaas uitte zich dit niet in de score. VZOD/FIQAS miste veel kansen, terwijl Madjoe effectiever was met minder kansen. Uiteindelijk verloor VZOD/FIQAS met 14-6, maar mag de ploeg trots zijn op de vechtlust die in de tweede helft werd geleverd en het spel dat bij vlagen goed was.

Het is duidelijk dat er nog veel moet gebeuren bij het vlaggenschip van VZOD/FIQAS. Maar als we vertrouwen houden in onze jonge talenten, kan VZOD/FIQAS in de toekomst weer een powerhouse worden. Maar daarvoor hebben we wel de steun van onze supporters nodig. Zolang er nog iedere week mensen aan de zijlijn staan die onze spelers een steuntje in de rug willen geven, zal de selectie van VZOD/FIQAS zich strijdbaar blijven inzetten voor onze vereniging. We zien u dan ook graag op het VZOD-complex aanstaande zaterdag, waar om 15:30 tegen de Vinken wordt gespeeld.