Na twee wedstrijden in de ‘eigen’ Proosdijhal, reisde VZOD/FIQAS afgelopen zaterdag af naar Den Haag om daar al vroeg in de middag tegen GKV te spelen. Het tijdstip leek te vroeg voor VZOD, in het begin verliep het spel moeizaam. Men kon elkaar lastig vinden, maar gelukkig scoorde men wel. GKV echter ook en zo liep de stand gelijk op. Na 20 minuten was de stand 5-5, maar toen hervond het team van coach Joe Rijpkema zich. In de laatste minuten voor rust liep men uit naar een 6-10 ruststand.

In de tweede helft vonden beide ploegen regelmatig de korf in de eerste minuten, maar VZOD wat vaker dan GKV.  VZOD liep uit naar 11-17. Na een kwartier begon het team wat slordiger te spelen en GKV scoorde 3x kort achter elkaar. De thuisspelende ploeg vatte moed en begon sterker te spelen. VZOD liet hen dichterbij komen tot vlak voor het einde de stand gelijk werd met 20-20. De wedstrijd eindigde in een thriller, waarbij GKV in de laatste minuut
een strafworp mist en Josine Verburg in de laatste seconde scoort en daarmee de overwinning voor VZOD veilig stelde.

Doelpuntenmakers zijn Laura Viet, Vincent Algra, Ruben Maat, Josine Verburg, Eric Spaargaren, Joelle Heil en Tessa Kunst. VZOD gaat nu de winterstop en staat op een derde plaats in de competitie. Een mooi uitgangspunt voor de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar tegen de Danaïden op 14 januari om 15.10 uur in De Proosdijhal. Supporters zijn van harte welkom bij deze kraker tegen het team van oud-coach Gert Krook.