Na de valse start van vorige week trof VZOD/FIQAS vandaag een, op papier, andere hoogvlieger in de poule. Onder zomerse temperaturen kwam HKC naar Kudelstaart. De gewonnen wedstrijd hiervoor van het tweede mocht als blauwdruk dienen voor het eerste team van trainer/coach Gert Krook.

Beide teams hadden elkaar kennelijk goed bestudeerd en tasten elkaar in de openingsfase af. Het was uiteindelijk Thomas van der Zwaard die na een gemiste strafworp van afstand de openingstreffer binnen knalde: 1-0. In het andere vak was onder andere Josine Verburg de luis in de pels en stal regelmatig de bal uit de aanval van HKC. Na een kwartier moest de verdediging wel capituleren voor een strafworp: 1-1. Verburg wist gelijk de 2-1 te maken onder de korf onmiddellijk gevolgd door de gelijkmaker. Twee loepzuivere schoten van afstand voor Van der Zwaard en Tessa Könst betekenden een voorsprong van 4-2.

De Kudelstaarters gingen door, speelden geduldig en namen de goede kansen. Dit resulteerde in een mooi passje van Josine bij een doorloopbal op Könst: 5-3. Vincent Algra schoot van ver de 6-3 binnen en het vele publiek knikte goedkeurend over het vertoonde spel. Maar HKC gaf zich nog niet gewonnen, verre van dat, en kwam terug: 6-5. Net vóór rust schoot Wouter Vermeulen vanachter de korf de 7-5 raak en op slag van rust maakte HKC de stand nog iets draaglijker voor hen: 7-6. Een duel wat nog op alle kanten op kon, maar wat VZOD/FIQAS niet hoefde te verliezen, zolang het maar de op voorhand gemaakte afspraken na kwam.

Na de thee kwam HKC als beste uit de kleedkamer en boog binnen vijf minuten de achterstand om in een 7-10 voorsprong. De Kudelstaarters waren het even helemaal kwijt en moesten zich weer herpakken na deze overrompeling. Dit ging moeizaam en trainer/coach Krook begon te wisselen om de schwung weer terug te krijgen. Ook een vroege time-out in de tweede helft was gelijk noodzakelijk.

Jessica Verheul gaf VZOD/FIQAS weer hoop en schoot de 8-10 binnen. Na 8-11 een doorloopbal van Verburg: 9-11. Maar zodra de Kudelstaarters scoorden deed HKC dit gelijk aan de andere kant. Het was werken geblazen voor het team van Krook. Aanvallend had het ene vak het zwaar en vervolgens verdedigend ook niet gemakkelijk. Uiteindelijk wist Van der Zwaard de tiende goal op het scorebord te krijgen maar had HKC er inmiddels 12 in liggen. Deze stand werd tien minuten voor het einde bereikt en het lukt het machteloze VZOD/FIQAS niet meer om daar verandering te brengen. Het wervelende van de eerste helft was in de kleedkamer achtergebleven, gemaakte afspraken werden onvoldoende nagekomen, aanvallen werden minder compact en ongeduldiger uitgevoerd en met drie goals in de tweede helft wordt het natuurlijk lastig wedstrijden winnen. De prima leidende scheidsrechter floot af op een schamele 10-12 wat geen recht deed aan de weeromstandigheden en alles wat blauw/zwart is bleef teleurgesteld achter.

Maar aanstaande zaterdag weer volop nieuwe kansen in en tegen Huizen om 15.30 uur.