De korfballers uit Kudelstaart waren afgelopen weekend te vinden in Hoorn, waar een belangrijke wedstrijd tegen ADOS op het programma stond. VZOD/FIQAS had gezien hun vorige ontmoeting met ADOS (7-19) en de teleurstellende nederlaag tegen Woudenberg (23-15) van vorige week nog een hoop goed te maken, maar daarvoor moest eerst wel uit heel een ander vaatje worden getapt.

De eerste helft was van een dusdanig niveau dat het niet zoveel zin heeft om er woorden aan vuil te maken. Laten we het erop houden dat het regenachtige weer veel invloed heeft gehad op het feit dat beide teams in de eerste helft maar drie(!) keer wisten te scoren. In plaats daarvan een eervolle vermelding aan het tweede team van VZOD/FIQAS, dat in de wedstrijd hiervoor met 14-18 een puike overwinning neerzette tegen ADOS 2. Vier wedstrijden geleden stond VZOD/FIQAS 2 nog een-na-laatste in de competitie, maar degradatie lijkt verder dan ooit nu het tweede vijf punten uit vier wedstrijden heeft gepakt en daardoor nu op de vierde plek staat. Het is te hopen het vlaggenschip van VZOD/FIQAS wat van deze winning mood kan overnemen in de strijd voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Godzijdank was de tweede helft tussen VZOD/FIQAS en ADOS een stuk aantrekkelijker dan de eerste. Het team van Gradus van Limpt begon goed aan het tweede bedrijf en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong door de 3-4 te maken. ADOS liet zich echter niet de kaas van het brood eten en scoorde al gauw weer de gelijkmaker: 4-4. VZOD/FIQAS kwam nog wel één keer op voorsprong, namelijk bij de 4-5, maar dat zou meteen ook de laatste keer zijn. ADOS was drie keer achter elkaar trefzeker en leek de wedstrijd dus naar zich toe te trekken. Beide teams hadden moeite met hun schoten, maar omdat ADOS feller was onder de korf kwam VZOD/FIQAS er niet meer aan te pas. Elke keer als de uitploeg terug in de wedstrijd leek te komen door de achterstand te verkleinen naar één doelpunt, bijvoorbeeld bij de 7-6 en 8-7, zorgde ADOS er meteen weer voor dat de marge terug naar twee punten werd gebracht. Bij een 11-8 stand en met nog een paar minuten te spelen leek het erop dat VZOD/FIQAS wederom zonder punten terug naar Kudelstaart werd gestuurd. Er zou nog één eretreffer worden gemaakt, maar daar bleef het ook bij. VZOD/FIQAS verloor dus met 11-9.

Volgend weekend is VZOD/FIQAS vrij in verband met bevrijdingsdag, maar de week erop wordt er thuis om 15:30 gespeeld tegen ODIK, de nummer één van de competitie.