Na een verdiende rustpauze afgelopen zaterdag dan de eerste veldwedstrijd in de eigen thuishaven. Tegenstander was Huizen die wel enkele verrassende uitslagen had neergezet. Een niet te onderschatten tegenstander waarvoor trainer/coach Gert Krook in de basisformatie enkele wijzigingen doorvoerde. Gelukkig pakte dit goed uit en een strijdend VZOD/FIQAS won redelijk soeverein met 14-9.

Dit bracht VZOD/FIQAS op de tweede plaats in de competitie, op afstand van koploper HKC, maar nipt boven Reehorst ’45. Het is dus belang dat VZOD aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen De Eemvogels wint. De wedstrijd begint om 15.30 uur op het eigen sportcomplex aan de Wim Kandreef.

Door een korte kans en een afstandsschot van respectievelijk Ruben Maat en Tessa Kunst kwamen de Kudelstaarters al snel op 2-0. Daarna waren de goals wat schaarser en was het uiteindelijk Thomas van der Zwaard die van afstand de marge op drie bracht: 3-0. Nadat Huizen tegen had gescoord benutte Vincent Algra een vrije bal: 4-1. In een paar minuten tilde VZOD/FIQAS vervolgens de stand naar 6-2. Opvallend hierbij was dat bijna alle goals van afstand gescoord werden, dit zou de hele wedstrijd zo zijn. Maar hier leende het heerlijke weer zich dan ook prima voor. In de laatste fase van de eerste helft wist Huizen de stand toch nog wat perspectief te geven en bracht het terug tot 7-5.

Eric Spaargaren scoorde als eerste na rust en bracht de blauw/zwarten weer wat ruimer aan de leiding. Huizen beantwoordde gelijk: 8-6. Vier rake schoten van afstand zette het team van trainer/coach Gert Krook op een comfortabele 12-6. Er was nog een kwartier te spelen en bij beide team liet de nauwkeurigheid inmiddels steeds meer te wensen over. In de laatste minuten waren het Ruben Maat en Miriam Vermeulen die de stand op 14-8 brachten waarna Huizen voor de statistieken nog de 14-9 maakte. De prima leidende scheidsrechter vond het toen wel welletjes en de supporters en teams trokken massaal naar het terras en de kantine.