Blaffende honden bijten nu wel… zo vatte coach Gert Krook de wedstrijd samen die VZOD/FIQAS 1 tegen Huizen1 speelde afgelopen zaterdag. Na een aantal wedstrijden waarin men goed van start ging, maar uiteindelijk aan het kortste eind trok, wist VZOD/FIQAS nu de wedstrijd naar hun hand te zetten. Na vijf minuten spelen was de stand al 1-4 door doelpunten van Josine Verburg, Laura Viet en Bart Verheul (2x). En dit tempo werd volgehouden, het publiek werd getrakteerd op maar liefst 40 doelpunten deze middag.

Goed samenspel en alertheid onder de korf zorgden er regelmatig voor dat de bal weer in handen van VZOD/FIQAS kwam. Zo liep de stand uit naar 2-6, door treffers van Verburg en Verheul. Het baltempo werd hoog gehouden en dat resulteerde in mooie acties van o.a. Esmee Buijs die met een snelle uitbraak een doorloopbal raak schoot, 2-7. De tegenstander probeerde uiteraard de stand om te buigen, maar bleek niet zuiver genoeg vandaag. Ook Eric Spaargaren, Ruben Maat en Jessica Verheul wisten regelmatig de korf te vinden. Het vele balverlies bij Huizen zorgde voor goede kansen, waarbij er goed samengewerkt werd door de blauw/zwarte spelers. Op slag van rust was de stand uitgelopen tot 8-15 in het voordeel van de Kudelstaarters.

In de tweede helft bleef VZOD/FIQAS de druk opvoeren en al in de eerste minuut viel het volgende doelpunt door een fraaie doorloopbal van Verburg. Opvallend zijn de vele variaties waarmee de doelpunten tot stand kwamen: doorloopballen, vrije worpen, omdraaiballen onder de korf, halve afstand, rebounders en uiteraard ook hier en daar een strafworp. De supporters smulden deze middag van dit VZOD/FIQAS. Huizen verloor de moed niet, maar kwam op alle fronten tekort. De doelpunten bleven vallen, bij VZOD/FIQAS net iets meer dan bij Huizen. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 13-27, waarin alle spelers hun aandeel hadden, maar de absolute uitblinkers waren Josine Verburg en Bart Verheul met respectievelijk 8 en 6 doelpunten. De andere doelpunten kwamen van Esmee Buijs (3x), Jessica Verheul (4x), Ruben Maat (2x), Thomas van der Zwaard (2x), Laura Viet en Eric Spaargaren (beiden 1x).

Helaas wist het tweede team van VZOD/FIQAS deze lijn niet door te trekken. Na een wedstrijd die lang gelijk op bleef gaan, moesten ze uiteindelijk de punten in Huizen achterlaten en verloren ze met 14-10. Volgende week speelt VZOD/FIQAS 1 wederom een uitwedstrijd tegen Eemvogels 1 in Soest. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.