Je had nog een wedstrijdverslag te goed. Zaterdag 15 oktober kreeg VZOD/FIQAS bezoek van APOLLO uit Heerhugowaard. Gezien de stand op de ranglijst een wedstrijd  die gewonnen zou moeten kunnen worden. Na 5 wedstrijden VZOD/FIQAS  met 6 punten op de derde plaats en APOLLO met 3 punten zesde. Hoe anders zou het lopen op deze herfstachtige zaterdag in Kudelstaart.

De thuisploeg ging voortvarend van start want binnen 4 minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord door 2 doelpunten van Josine Verburg. Het talrijke publiek ging er eens goed voor zitten. Maar daarna kwam APOLLO langzaam in de wedstrijd en de stand was na 10 minuten weer gelijk: 3-3. Er ging te weinig dreiging uit van het Kudelstaartse aanvalsvak en de rebound stond vaak net niet in de juist positie onder de korf. Na 20 minuten namen de bezoekers voor de eerste keer een voorsprong met 5-6. Onnodige plaatsfouten en ongeconcentreerd verdedigen hielpen APOLLO in de wedstrijd. Coach Joe Rijpkema greep direct in en wisselde Vincent Algra voor Henkie Maat en Miriam Vermeulen voor Laura Viet. Deze wissels leken hun vruchten af te werpen maar toch werd de kleedkamer opgezocht met een 5-7 ruststand.

In het begin van de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Een niet fel genoeg VZOD/FIQAS met als gevolg dat de bezoekers uit Heerhugowaard langzaam in hun kansen gingen geloven. Na 40 minuten spelen leek het tot de blauw-zwarten door te dringen dat er iets moest veranderen om de punten in Kudelstaart te houden. Maar de achterstand was inmiddels opgelopen tot 8-13. Er werd feller en met meer inzet gespeeld. Waarbij met name Ruben Maat een goede tweede helft speelde. Coach Rijpkema ondernam nog een ultieme poging door Josine Verburg een aantal maal door te wisselen van de verdediging naar de aanval. Het mocht niet baten. Samengevat: een onnodig verlies van dure punten. Eindstand 11-14. Volgende week gaat VZOD/FIQAS op bezoek bij de koploper VIKING uit Wijk bij Duurstede. Een mooie gelegenheid voor revanche.