Kudelstaart- Mistroostig, lichte nevel, donkere wolken en geen publiek, dat wat het decor voor de korfbalwedstrijd van VZOD/FIQAS in Delft tegen Paal Centraal. De inzet was de 2e plaats op de ranglijst, voor de winnaar van deze wedstrijd. VZOD won verdiend de wedstrijd met 13-17 na een ruststand van 8-10.

Een drietal leden van VZOD zorgden voor een livestream, de supporters van VZOD/FIQAS konden de wedstrijd vanaf de bank thuis volgen, een prachtig initiatief. Zij zagen dat VZOD goed van start ging, al in de 1e minuut scoorde Josine Verburg om later in de 4e minuut weer te scoren. In 11 minuten liep VZOD uit naar een 1-6 voorsprong, doelpunten door Vincent Algra, Arian Maat, Josine Verburg en Hanna Viet. Laatst genoemde speelster voor het eerst weer in de basis, na ruim 2 jaar blessureleed. Het verloop van de eerste helft kenmerkte zich vooral dat de Kudelstaarters slordiger gingen spelen. Trainer/coach Gert Krook was daardoor ook kritisch op zijn team: “We begonnen slordig te spelen en we konden de focus niet houden. Als je halverwege met 1-6 voor staat, breng je jezelf in de problemen. Bij een ruststand van 8-10, een marge van slechts twee”.

VZOD begon de tweede helft voortvarend en door doelpunten van Laura Viet en Vincent Algra werd de marge weer 4 doelpunten, 8-12. Toch kwam Paal Centraal weer terug in de wedstrijd, zo stond het halverwege de tweede helft 11-13. VZOD herpakte zich weer en doelpunten van Josine Verburg en Tessa Kunst werd de marge weer vergroot, 11-14. In de slotfase werd het toch nog even spannend, wel scoorde Hanna Viet haar 4e doelpunt, maar Paal Centraal kwam terug tot 13-15.

Maar in de slotfase beslisten Tessa Kunst en Josine Verburg de wedstrijd. VZOD/FIQAS won de wedstrijd met 13-17 en staat nu op een prachtige 2e plaats. Trainer/coach Gert Krook was een gelukkig mens en vatte de wedstrijd op zijn manier samen: “Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet”. Dat plezier zag hij terug in de wedstrijd!