Afgelopen zaterdag kreeg VZOD/FIQAS bezoek van LUNO uit Linschoten. Gezien de stand op de ranglijst was de inzet van deze wedstrijd de derde plaats. Na 12 wedstrijden staat VZOD/FIQAS  met 13 punten op de vierde, en LUNO met 15 punten op de derde plaats. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kunnen beide ploegen niet meer degraderen en heeft LUNO zelfs nog een kleine kans op promotie.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd in een hoog tempo. Waarbij VZOD/FIQAS op inzet meer kansen creëerde, maar ook meer kansen nodig had om tot scoren te komen. LUNO kreeg minder kansen, maar had het vizier scherper staan dan de thuisploeg. Hierdoor stond er na negen minuten een gelijke stand op het scorebord:3-3. Steeds nam de ploeg uit Linschoten een voorsprong, maar VZOD/FIQAS wist in het spoor te blijven en kwam na 24 minuten, door een goed genomen vrije bal van Jessica Verheul voor het eerst op voorsprong: 8-7. Vanaf dat moment trokken de bezoekers langzaam het initiatief naar zich toe. De Kudelstaarters verzuimden om de kansen, met name vlak onder de korf, af te maken en zo werd de kleedkamer opgezocht met een 8-11 achterstand.

De tweede helft was een vervolg van het laatste gedeelte van de eerste helft. VZOD/FIQAS liep achter de feiten aan en met name de lange heren van LUNO maakten het verschil. Bij een 10-16 stand wisselde coach Joe Rijpkema Jessica Verheul nog door van de verdediging naar de aanval om samen met Josine Verburg voor extra aanvalskracht te zorgen. Het mocht niet baten. Bram Volmuller, een jonge talentvolle speler uit de A1 werd nog ingebracht om te proeven aan het niveau van het vlaggenschip. Na de wedstrijd gevraagd naar zijn ervaring: hij vond vooral het tempo hoog en de tegenstanders fysiek sterk. Hij maakte geen fouten en kan terugkijken op een geslaagd debuut. Uiteindelijk ging de wedstrijd terecht met 10-19 verloren, waarbij Ruben Maat vlak voor tijd nog een ernstige blessure opliep. Hij kwam ongelukkig ten val en brak zijn kuitbeen. Dus hij zal voorlopig uitgeschakeld zijn. Volgende week speelt VZOD/FIQAS de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie: uit tegen Fortissimo in IJsselstein, aanvang 18.00 uur. Voorafgaand speelt het tweede ook tegen Fortissimo om 16.40 uur.