Onder ideale korfbalomstandigheden stond voor de Kudelstaartse korfballers op zaterdag 29 oktober de derby tegen Sporting Badhoevedorp op het programma. De return van de eerste competitiewedstrijd die met 15-10 door Badhoevedorp gewonnen was. De afgelopen drie wedstrijden gingen, vaak nipt en onnodig, verloren. Zou VZOD/FIQAS in staat zijn het tij te keren?Na een gelijk opgaand begin waren het toch de bezoekers die langzaam de overhand kregen. Bij de Kudelstaartse ploeg liep het aanvallend niet lekker. Veel afstandsschoten waren niet zuiver genoeg, terwijl Sporting Badhoevedorp het vizier wel scherp had staan. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat het de blauwzwarten ook niet meezat, enkele keren balanceerde de bal op de rand van de korf en viel dan net verkeerd. Maar geluk moet je ook afdwingen. De bezoekers namen steeds meer afstand en de kleedkamer werd opgezocht met een 4-9 ruststand. Waarbij het probleem met name in het tweede aanvalsvak lag, zij kwamen in de eerste helft niet tot scoren.

Kort na de hervatting  zette de door coach Joe Rijpkema ingebrachte Jeffrey Kunst met zijn eerste van drie doelpunten de stand 6-10 op het scorebord. Maar de marge werd het eerste kwartier van de tweede helft niet kleiner. VZOD/FIQAS besefte dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om nog kans te kunnen maken op de punten. Er werd nu feller gespeeld en onder aanvoering van Vincent Algra, goed voor zeven doelpunten, kroop de thuisploeg dichterbij.

Helaas werd de eindsprint te laat ingezet en gingen de punten, met een eindstand van 14-16, mee naar Badhoevedorp. En staat VZOD/FIQAS nu op de zesde plaats. Nu volgen enkele weken met trainingen en oefenwedstrijden, waarna op 26 november de zaalcompetitie begint. Ook daar komen de Kudelstaarters uit in de tweede klasse.