Afgelopen zaterdag kwam koploper Phoenix uit Zoetermeer op bezoek in De Proosdijhal. De eerste ontmoeting tussen beide teams was geëindigd in een nipte 16-14 overwinning voor de ploeg uit Zoetermeer. Dus nu met het thuisvoordeel en gesteund door, met trommels en toeters gewapende, jeugdteams was op voorhand alles mogelijk.

De thuisploeg nam direct het initiatief en had in het begin van de wedstrijd het betere van het spel. Laura Viet wist met een slimme omdraaibal de eerste score op het bord te zetten. VZOD/FIQAS probeerde een marge van twee punten te creëren maar Phoenix wist goed in het spoor te blijven en er werd om en om gescoord. Halverwege de eerste helft was de stand 3-3. Langzaam maar zeker kwam de koploper beter in de wedstrijd en waren het met name de Zoetermeerse heren die het verschil maakten. Zij waren snel, slim en fysiek sterk. Bij een stand van 4-6 na 25 minuten kregen de bezoekers 2 strafworpen toegekend, waarbij met name de laatste door niemand in de sporthal, behalve de scheidsrechter, werd begrepen. Die buitenkansjes waren aan de bezoekers wel toevertrouwd: 4-8. De van Rohda Amsterdam teruggekeerde Anika van Os, werd ingebracht door trainer/coach Joe Rijpkema maar ook zij wist het tij niet te keren en de kleedkamer werd opgezocht met een 4-9 stand.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld waarbij de Phoenix heren met (te) fysiek spel de confrontatie zochten, zonder dat de scheidsrechter hier tegen optrad.  In het verloop van de wedstrijd werd duidelijk dat de punten niet in Kudelstaart zouden blijven, waarbij het grootste probleem het schotpercentage was. Er zijn te veel schoten nodig om een doelpunt te maken. Aan de inzet van de thuisploeg lag het zeker niet. Thyra Sok wist met afstandsschoten nog twee maal de korf te vinden, maar uiteindelijk gaf het scorebord een 8-16 stand aan bij het laatste fluitsignaal. Acht doelpunten is echt te weinig om aan de goede kant van de score te blijven in de tweede klasse. Volgende week gaat VZOD/FIQAS op bezoek bij het op de laatste plaats staande Dijkvogels uit Maasdijk. Onnodig om de zeggen dat het belangrijk is om de punten  dan mee naar huis te nemen.