Zaterdag 8 oktober moest het vlaggenschip van VZOD/FIQAS in Haarlem het opnemen tegen de gelijknamige korfbalclub aldaar. De omstandigheden waren ideaal. Onder een strak blauwe hemel en een heerlijk nazomers zonnetje was het goed toeven langs de lijn.

Haarlem zette van meet af aan de toon in deze wedstrijd. De ploeg van coach Joe Rijpkema keek dan ook al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Haarlem was veel beter in de afvang. Dat resulteerde in langere aanvallen en meer doelpunten dan bij VZOD/FIQAS. Toch wisten de Kudelstaarters nog  voor rust het tij enigszins te keren en de marge terug te brengen tot 1 doelpunt met een 7-6 ruststand als gevolg. Direct na rust nam Haarlem het heft weer in handen met 2 doelpunten. Veel eerder dan in de 1e helft nam VZOD het initiatief weer over. Er volgde een goede fase met veel balbezit en langere aanvallen met een goede doelpuntenreeks tot gevolg. De rollen leken omgedraaid en zo gebeurde het dan ook dat VZOD bij een 10-11 stand voor het eerst op voorsprong kwam en dat zelfs wist uit te bouwen tot 10-12. Er leek met nog 10 minuten op de klok geen vuiltje aan de lucht voor de blauw-zwarten. Een kwestie van uitspelen, maar dat bleek moeilijker dan gedacht.

Haarlem kwam uit de slaapstand en gooide nog maar weer eens wat haarlemmerolie op het vuur. Middels 4 doelpunten op rij was de thuisploeg met een 14-12 stand weer de bovenliggende partij. Tessa Kunst bracht met haar doelpunt de spanning weer even terug, maar dat bleek van korte duur toen Haarlem met 3 doelpunten op rij de eindstand bepaalde op 17-13. De wedstrijd duurde voor de spelers van VZOD/FIQAS net even te lang, waardoor ze uiteindelijk aan het korte eind trokken. Doelpunten in deze wedstrijd werden gemaakt door Joëlle Heil (3x), Tessa Kunst (3x), Laura Viet (2x), Ruben Maat (2x), Mirjam Vermeulen, Eric Spaargaren en Vincent Algra. Bij de foto: Laura Viet brengt VZOD voor het eerst weer langszij (9-9)