Een wedstrijd vroeg in de middag voor VZOD/FIQAS. Wellicht daarom lieten ze zich aan het begin van de wedstrijd verrassen door de tegenstander, DWS uit Kootwijkerbroek. Binnen 10 minuten was de stand 0-3 voor DWS. VZOD was in dit stadium niet zuiver genoeg en kwam niet tot scoren. In de 10e minuut keerde Ruben Maat het tij waarna de ban gebroken was. Een fraai genomen vrije worp waarbij de bal doorgespeeld werd via de aangever naar de speler achter de korf zorgde voor de gelijkmaker door Jessica Verheul 3-3. In het volgende kwartier liep VZOD uit naar 8-4 door doelpunten van wederom Maat, Joëlle Heil, Eric Spaargaren, Vincent Algra en Laura Viet. De laatste minuten voor de rust ging de bal snel rond tussen beide vakken, maar VZOD speelde te gehaast en de bal ging niet meer door de korf. Met een stand van 8-5 ging men de rust in.

VZOD had vervolgens weer even nodig om in de wedstrijd te komen, er ging weinig dreiging uit van de thuisspelende ploeg. Na zes minuten wist Josine Verburg de korf te vinden en dit was de opmaat voor meer doelpunten. De scheidsrechter had moeite met het offensieve spel van beide ploegen en strooide kwistig met strafworpen voor DWS, die daardoor maar liefst 5x scoorde. Gelukkig wist VZOD telkens weer het sportieve antwoord te vinden door zelf ook te scoren. Daardoor liep men verder uit naar 14-10. DWS voelde de kans op winst wegglippen en verdedigde fel in de hoop de wedstrijd te keren. VZOD hield het hoofd koel en het tempo hoog, en kon zo de wedstrijd controleren. Bij het eindsignaal stond 17-12 op de borden en kon VZOD gaan genieten van een welverdiende overwinning. Doelpunten kwamen in de tweede helft van Verburg, Heil, Algra, Spaargaren, Maat en Thomas van der Zwaard.

Alhoewel dit het eerste jaar is in de tweede klasse voor dit team, doet men mee om de punten. VZOD/FIQAS heeft nu een gelijk aantal punten met de nummers 2 en 3 van de competitie. Aanstaande zaterdag is de wedstrijd tegen NOVA, een directe concurrent, om 15.45 uur in De Bilt. Hier kunnen belangrijke punten opgehaald worden. Alle reden om ze aan te komen moedigen dus!