Afgelopen zaterdag zorgde de wedstrijd tussen VZOD/FIQAS 1 en Badhoevedorp 1 voor veel doelpunten en een spannende wedstrijd. Uiteindelijk hielden ze elkaar in evenwicht maar spelers en publiek bleven achter met het gevoel dat er meer in had gezeten. VZOD/FIQAS liet zich in de eerste minuten van de wedstrijd verrassen en zo stond het binnen 5 minuten 0-2 achter. Door een omdraaibal van Tessa Kunst opende VZOD de score. VZOD had moeite met scoren, de korf vinden lukte wel, maar men had veel pech met de afronding. De teams speelden fel, maar de strak leidende scheidsrechter hield het in de hand. Door doelpunten van Josine Verburg, Joella Heil, Vincent Algra en Ruben Maat blijft men aanhaken, maar gaat toch halverwege van het veld af met een 6-8 achterstand.

Na rust gaat VZOD/FIQAS in een hogere versnelling van start. Binnen enkele minuten komt men langszij door doelpunten van Algra en Eric Spaargaren. De strijd gaat gelijk op en de teams houden elkaar in evenwicht. Fraaie acties wisselen elkaar af op beide helften van het veld. Door doelpunten van Laura Viet en Thomas van der Zwaard komt VZOD/FIQAS op voorsprong, maar het team kan de score niet uitbouwen en Badhoevedorp komt weer terug in de wedstrijd. De scheidsrechter vond het vlak voor tijd welletjes bij een stand van 17-17. De punten worden verdeeld; maar als VZOD/FIQAS met de drive die ze in de tweede helft lieten zien, van start kan gaan, dan blijven alle punten in Kudelstaart.

Volgend weekend nieuwe kansen in de wedstrijd tegen GKV om 13.10 uur in de sporthal aan de Vlaskamp in Den Haag, supporters zijn van harte welkom!