De korfballer van VZOD/FIQAS moesten zaterdagavond voor hun wedstrijd naar KV LUNO in Linschoten. Een interessante ontmoeting voor twee team die zich beide in de subtop van de tweede klasse bevinden. VZOD/FIQAS deed zichzelf te kort in deze wedstrijd, kreeg de kans om het initiatief te houden tegen een tegenstander die enorm veel energie in de wedstrijd stak om VZOD te imponeren.

Slordig spel en doordat de Kudelstaarters meegingen in het hoge tempo van de tegenstander verloor het op een aantal momenten de grip op de wedstrijd. Na een 11-11 ruststand, verloor het in de slotfase met 19-18. VZOD/FIQAS begon niet goed aan de wedstrijd en stond na 10 minuten spelen op een afstand van 4-1, maar toonde karakter en in de 15e minuut scoorde Josine Verburg de aansluitingstreffer, 5-4. Het tweede deel van de eerste helft was VZOD/FIQAS zelfs de bovenliggende partij, Vincent Algra en Josine Verburg scoorden allebei twee keer en stond er 8-8 op het scorebord. VZOD kwam zelfs op voorsprong door doelpuntten van Ruben Maat 1x, Josine Verburg 2x, stand 10-11. LUNO scoorde in de laatste minuut nog een keer, waardoor de ruststand op 11-11 kwam.

De tweede helft werd een waar spektakel. Helaas liet VZOD/FIQAS op bepaalde momenten het initiatief bij LUNO en kwam in het eerste deel van de tweede helft op een achterstand van 15-12. Ook nu toonde VZOD/FIQAS karakter en kwam door doelpunten van Arian Maat, Josine Verburg en Eric Spaargaren langszij, 15-15. Door een fraai doelpunt van Joelle Heil kwam VZOD/FIQAS zelfs op voorsprong, 15-16. Met nog 7 minuten te spelen ging VZOD/FIQAS te gehaast spelen, om bij te blijven had het veel krachten gekost. In de slotfase kwam VZOD/FIQAS weer op achterstand, 17-18, maar nog een keer veerde VZOD/FIQAS op en Arian Maat scoorde de verdiende gelijkmaker, 18-18. VZOD/FIQAS verdiende nog een strafworp, maar kreeg deze niet en in de plaats daarvan gaf de niet overtuigende scheidsrechter aan LUNO nog in de voorlaatste minuut een vrije bal, dat werden de Kudelstaarters noodlottig en verloor VZOD/FIQAS de wedstrijd tegen de verhouding in met 19-18.

VZOD/FIQAS-trainer Joe Rijpkema was vervolgens heel boos, want de scheidsrechter verzuimde zijn team in de slotfase een time-out te geven. Begrijpelijk ging trainer Rijpkema verhaal halen bij de scheidsrechter en heel  flauw kreeg hij de gele kaart. Doelpunten VZOD/FIQAS; Josine Verburg 9x, Joelle Heil, Vincent Algra en Arian Maat 2x, Miriam Vermeulen, Ruben Maat en Eric Spaargaren 1x. Volgende wedstrijd op 28-1-2023: VZOD/FIQAS-Fortissimo om 16.35 uur in de Proosdijhal te Kudelstaart