Afgelopen zaterdag vond voor VZOD/FIQAS de eerste korfbalwedstrijd van 2024 plaats. En wel tegen Twist in Vlaardingen die op de ranglijst twee punten boven de Kudelstaarters stond. Het uitduel vond plaats in een opblaashal omdat er daar momenteel een nieuwe kantine, kleedkamers en sporthal gebouwd worden. Dat zou een voordeel kunnen zijn voor de thuisploeg, omdat zij gewend zijn in een dergelijke hal te spelen.

Toch begon VZOD/FIQAS uitstekend aan de wedstrijd waarin vooral Thyra Sok opviel met haar aanvallende dreiging.  Zij scoorde dan ook de eerste goal voor het team van trainer/coach Joe Rijpkema: 1-1. Onmiddellijk gevolgd door een afstandsschot van Vincent Algra. Na de gelijkmaker van Twist was het opnieuw Sok die een strafworp verzilverde en VZOD/FIQAS met 2-3 opnieuw aan de leiding bracht. Maar zodra de Kudelstaarters scoorden, werd er in een oogwenk ook aan de andere kant gescoord. Nadat Joëlle Heil van afstand de 4-4 had gemaakt viel er een klein gaatje die door Algra werd verkleind naar 6-5. De ruststand werd bepaald door Arian Maat: 7-6. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en Twist gaf verdedigend, zeker in het ene vak, veel druk waardoor kansen daar schaars waren.

Na rust hetzelfde beeld, via tweemaal Arian Maat, tweemaal Algra en Sok stond het na kwartier in de tweede helft 12-11. Toen brak er voor VZOD/FIQAS een doelpuntloze periode aan die te lang duurde. Jeffrey Kunst werd ingebracht voor aanvallende gevarieerde impulsen hetgeen ook goede uitpakte maar treffers vielen er niet meer in dit korte tijdbestek. Verdedigend werd de Kudelstaarters het vuur na aan de schenen gelegd waardoor er onnauwkeurige doelpogingen van ver volgden. Dit strakke verdedigen biedt ook kansen voor een snelle bal naar binnen, maar van deze mogelijkheid werd nauwelijks gebruik gemaakt.  Twist kwam aanvallend beter vrij dan de Kudelstaartse aanvallers en zonder geweldig te spelen scoorden zij wel en liepen uit naar 17-11. De wedstrijd was inmiddels natuurlijk allang, enigszins geflatteerd gespeeld, maar in de laatste minuut was het de energieke Jeffrey Kunst die een einde maakte aan de droge periode: 17-12. Na een goal van Twist zette Claudia Vervuurt de eindstand op het bord van 18-13 en kon vastgesteld worden dat je met zo weinig gescoorde treffers moeilijk wedstrijden in de tweede klasse winnend weet af te sluiten.

Aanstaande zaterdag kans op herstel, dan speelt VZOD/FIQAS uit tegen Thor in Rotterdam om 15.30 uur.