Na een valse start bij aanvang van de zaalcompetitie door, hoe kan het anders, corona, stond VZOD/FIQAS 1 afgelopen zaterdag in het veld tegen DKV Victoria 1 uit Diemen. Met langs de lijn coach Robert Heil die Gert Krook verving. Voor de wedstrijden werden de teams voorgesteld met ook de twee pupillen van de week: Larissa en Jarko van der Plas; Larissa speelt in de E1 en Jarko in de F1. De balsponsor deze week was fa. Jac. Kooij.

Na een vliegende start met het eerste doelpunt voor VZOD binnen 30 seconden, ging de stand gelijk op. Het initiatief  lag bij VZOD die steeds de voorsprong nam maar ook DKV genoeg kansen gaf, om hen weer langszij te laten komen. VZOD kon toch de voorsprong uitbouwen naar een 9-6 stand in de Rust. Na de rust herpakte DKV Victoria zich en zo stond het na 10 minuten gelijk op 10-10. VZOD had het lastig met DKV die ze niet definitief van zich af kon schudden. Meerdere keren werd een voorsprong uit handen gegeven, waardoor het men zich onnodig moeilijk maakte. Gelukkig hield men het hoofd koel en bleef men korfballen. Aan het eind speelde het team gedisciplineerd de wedstrijd uit en  wist met een 15-14 zege de punten thuis te houden. Twee punten in de pocket! Het aanwezige publiek kon na maanden weer genieten van een spannende wedstrijd en ging tevreden de derde helft in. De volgende wedstrijd van VZOD/FIQAS 1 is op zaterdag 26 februari a.s. om 14.30 uur tegen Haarlem 1 in het sportcomplex aan het IJsbaanpad in Haarlem. Voorafgaand treffen ook de tweede teams elkaar, deze wedstrijd begint om 13.10 uur. Maar eerst speelt VZOD/FIQAS 2 op maandagavond 21 februari haar eerste competitiewedstrijd om 20.45 uur in de Proosdijhal tegen ZKC ’31 3. Publiek is uiteraard van harte welkom!